Ukrajina objavila video: Oslobodili su selo Chkalovske, regija Kharkiv i podigli svoju zastavu…

Rusija je jučer i službeno potvrdila da je povukla svoje snage iz Izjuma, svog donedavno najvećeg vojnog uporišta u Harkivskoj regiji...

foto-screenshot-twitter

Ukrajinska vojska ovog je mjeseca u protuofenzivi pod kontrolu vratila oko 2 tisuće četvornih kilometara na područjima kojA je prethodno okupirala Rusija, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski. U sinoćnjem videogovoru – zahvalio je svim vojnicima koji su sudjelovali u oslobađanju teritorija u regiji Harkiv na istoku Ukrajine.

Ukrajina danas slavi Dan tankera.
To su ljudi koji znaju ukrotiti velike željezne zvijeri i boriti se hrabro i žestoko. I da, još uvijek čekaju Abramse i Leoparde – da još brže krenu naprijed – u Pobjedu Slobodnog Svijeta!, pišu Ukrajinci…

“Gesta dobre volje”, “operacija povlačenja i organiziranog preraspodjele trupa”, “demonstrativni događaji kojima se obilježavaju stvarne akcije trupa”…Tijekom proteklih 6 mjeseci, Ministarstvo obrane Rusije napisalo je više od jednog poglavlja novih eufemizama za vojsku, udžbenici strategije.

foto-twitter

Pripadnici 14. mehanizirane brigade #UAarmy oslobodili su selo Chkalovske, regija Kharkiv.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij i ukrajinska vojska na društvenim mrežama su objavili snimku za koju kažu da prikazuje podizanja zastave u oslobođenom selu Čkalovske u Harkivskoj regiji.

Podsjetimo, Ukrajinci javljaju da su od rujna oslobodili više tisuća kvadratnih kilometara okupiranog teritorija u toj regiji. Rusija je jučer i službeno potvrdila da je povukla svoje snage iz Izjuma, svog donedavno najvećeg vojnog uporišta u Harkivskoj regiji.

foto-screenshot-twitter

Rusija je jučer i službeno potvrdila da je povukla svoje snage iz Izjuma, svog donedavno najvećeg vojnog uporišta u Harkivskoj regiji.