UKRALI KUĆU: policajci uhvatili dvojac koji je otuđio krov, crijep i zidove, vlasnik oštećen za više desetaka tisuća kuna, susjedi nisu shvatili što se događa

Prelijepa montažna kućica koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, ostala je rasformirana gotovo do temelja. Od nje je ostalo malo toga...

Foto Dubravko Vutuc/Podravski.hr

Policija je u srijedu razriješila nesvakidašnju krađu kuće u Peterancu kod Koprivnice, koja je prijavljena u nedjelju kad je vlasnik imanja prijavio da mu je netko maznuo gotovo cijelu montažnu hižu, piše Podravski.hr.

– Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30–godišnjakinjom i 41–godišnjakom sa šireg koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Sumnja se da su između 5. i 16. prosinca, u Peterancu, u Ulici Matije Gupca otuđili krovište, crijep i zidove izrađene od drvene konstrukcije montažne kuće, oštetivši vlasnika za više desetaka tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – priopćila je koprivnička policija.

Prelijepa montažna kućica koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, ostala je rasformirana gotovo do temelja. Od nje je ostalo malo toga. Lopovi su, prema navodima vlasnika, između 5. i 16. prosinca odvojili i odnijeli cijelo krovište s crijepom, dijelove zidova izgrađene od drvene građe. Šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. Zanimljivo je i kako susjedi nisu shvatili o čemu je riječ, piše Podravski.hr.

D.K.