Uloga dvojice Grka s “debelim” dosjeom – UHIĆENI ĆE BITI OPTUŽENI ZA “OSNIVANJE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE”

Nakon ubojitog huliganskog napada u New Philadelphiji , iz konvoja hrvatskih navijača koji su se nesmetano spustili u Atenu, grčka je policija krenula u uhićenje 106 Hrvata i Grka.

Novije informacije pokazuju da se protiv zatvorenika već pripremaju spisi za tri kaznena djela, među kojima su osnivanje zločinačke organizacije i ubojstvo, piše Kathimerini.

Ista informacija navodi kako ostaje nepoznato tko je uspio izbosti 29-godišnjeg navijača AEK-a.

EL.AS se nada da će se iz DNK analize pojaviti dokazi.

Među uhićenima su i dvojica Grka, koji imaju “debeli” dosje u policiji, uglavnom zbog sudjelovanja u incidentima navijačke naravi. Procjenjuje se da se radi o navijačima Panathinaikosa koji su prepratili skupinu hrvatskih huligana u New Philadelphiju.

“Hrvati se ne šale”, otkriva za “Kathimerini” poznavatelj situacije. “Svi su znali da će stići “bataljon”. Vlasti i huliganski krugovi također su znali”.

Što je uopće s Bad Blue Boysima? Jesu li toliko strašni ili su pronašli priliku i učinili to? “Oboje. Bilo je nemara države i vlasti a s druge strane ovi Hrvati ne staju. Ili će ispred sebe naći tenkove ili će napasti. Postrojeni su. Da bi se postalo njihovim članom može biti potrebno čak 10 godina kušnje, vjere i odanosti. Nije kao ovdje. Postoje činovi prije nego što se postane Ultras. Morate shvatiti da su oni vojnici, a ne sljedbenici”.

Što je uopće s “Panathinaikosom”? “Kao prvo, nema bratimljenja s Bad Blue Boysima . Postoji neka vrsta prijateljstva.

Bratimljenja se provode iz mnogo različitih razloga, kao što je prijateljski teren na gostujućim utakmicama ili zbog pitanja organizacije tribina, razmjene “know-how” u ukrašavanju itd. Svi su znali za jučerašnji dolazak. Država, policija, Hrvati, svi”