Potres probudio Petrinju: Opet trese, ovaj put 3,7 po Richteru kod Petrinje!

Noćas, u 00 sati i 32 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice...Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice...

Umjeren potres – 3,7 po Richteru dogodio se u četvrtak 32 minute poslije ponoći s epicentrom kod Petrinje, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske…

Noćas, u 00 sati i 32 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice, navodi se u obavijesti Seizmološke službe RH.

Iako su naši seizmolozi izvijestili o magnitudi 3,7, Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) prvotno je ranije objavio procjenu kako je magnituda potresa iznosila 4,1, a da se osjetio jako svjedoče na aplikaciji EMSC-a i stanovnici Petrinje.

‘Ovaj je najmanje 4’, ‘Vrlo jak, čula se  glasnu tutnjavu između dva potresa, uzbuđeno komentiraju Petrinjci..

‘Jak je ovo udar, jako je treslo… neprestano tutnjajući i nakon 10-ak sekundi opet je jače zdrmalo…’, ‘ ‘Odjeknulo je ko bomba i treslo dulje vrijeme i opet ponovilo’, ‘Dosta je treslo, komentiraju .

D.K.