UMRLA JE MALOLJETNA DRAGOVOLJKA HOS-a, književnica i humanitarka Jadranka

Nakon teške i duge bolesti u 49. godini života preminula je Jadranka Balatinac iz Osijeka. Pokojna Jadranka bila je hrvatska braniteljica koja se u obranu zemlje priključila kao maloljetna djevojka.

Osim što je kao pripadnica HOS-a bila sudionik Domovinskog rata, Jadranka Balatinac bila je književnica, blogerica i slobodni novinar, autorica mnogih članaka i kolumni te četiri zapažene knjige (Pepeo na krilima feniksa, Iznad svih Hrvatska, Put u molitvu i ljubav i Malo riječi.)

Također se bavila humanitarnim radom, bila je član udruge Bubamara koja skrbi o djeci s posebnim potrebama, član Udruge vojne policije te Udruge žena braniteljica Vukovarsko-srijemske županije.

Prije dvije godine imenovana je povjerenicom Hrvatske čiste stranke prava za zagrebačku gradsku četvrt Novi Zagreb-istok. Jadranka je tada navela kako se vratila u svoju matičnu stranku jer “upravo HČSP vidi kao jedinu istinsku, dosljednu, principijelnu i ustrajnu pravašku stranku koja nije na prodaju te svojim aktivnim angažmanom želi pomoći svojoj stranci, a kroz nju i domovini.”

Jadranka Balatinac svojedobno je gostovala na Laudato tv i tom je prilikom otvoreno govorila o svojim ratnim iskustvima, ali i o birokratskim teškoćama koje je prolazila nakon završetka rata, kada je trebala ostvariti svoja braniteljska prava.

Izvor: Dnevno.hr