UREDNIŠTVO Braniteljskog portala: SRETAN TI 27.ROĐENDAN POBJEDNIČKA HRVATSKA VOJSKO!

NAŠA - Hrvatska vojska, Oružane snage Republike Hrvatske, 28. svibnja slave svoj 27. rođendan...

HRVATSKA VOJSKA

NAŠA – Hrvatska vojska,  Oružane snage Republike Hrvatske, 28. svibnja slave svoj 27. rođendan…

28. svibnja 1991. godine na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu prvi put u javnosti su predstavljene prve postrojbe Zbora narodne garde (ZNG). Zbog toga se događaja 28. svibnja obilježava Danom oružanih snaga RH. Prigoda je to da se prisjetimo kako je stvarana Hrvatska vojska.

Hrvatska vojska, kao i naš cjelokupni obrambeni sustav stvarani su iz ničega, u posebno složenim i najtežim ratnim okolnostima. Tada je istodobno trebalo zaustavljati velikosrpsku neprijateljsku agresiju i od samog početka ustrojavati vlastitu oružanu silu pripravnu za borbu protiv srbočetničkog i jugokomunističkog JNA agresora koji su svom ubojitom silinom nasrnuli na Hrvatsku. Mnogi su se problemi rješavali u hodu. Ali u to vrijeme, drugog izbora nije bilo. Uspjeli smo…

Pod mudrim vodstvom prvog Hrvatskog predsjednika i zapovjednika OSRH dr Franje Tuđmana stvarala se hrvatska vojska, koja se vremenom organizirala u ratne postrojbe, koje su u petogodišnjem krvavom obrambenom Domovinskom ratu protiv velikosrpskog i jugokomunističkog JNA agresora, zahvaljujući velikoj žrtvi i hrabrosti hrvatskih braniteljia, hrvatskih sinova i kćeri , ali i mudrosti ratnih zapovjednika, u konačnici do koljena potukla nadmoćnog spskog neprijatelja u blistavo izvedenim vojnoredarstvenim operacijama Bljesak i Oluja.Poginulim hrvatskim ratnicima neka je vječna slava!

Uredništvo Braniteljskog portala čestita 27. godišnjicu od stvaranja OSRH,pobjedničke Hrvatske vojske, koja je tijekom obrambenog Domovinskog rata, stvarana iz hrvatskih ratnih postrojbi, koje su sačinjavali hrabri hrvatski sinovi i kćeri, te je ista danas izrasla u respektabilnu vojnu silu, koja hrvatskom narodu garantira sigurnost u napaćenoj, nezavisnoj,samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj državi.

Svim zaslužnicima, čestitamo 27 obljetnicu OSRH i Dan Hrvatske vojske!

Uredništvo Braniteljskog portala

 

Comments are closed.