Utorak, 18. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

UREDNIŠTVO BRANITELJSKOG PORTALA: VRIJEME JE ZA REFERENDUM(E)!…

Uredništvo Braniteljskog portala kao i svi njegovi članovii, znanstveni tim i ostali suradnici, daju punu potporu, ne samo moralnu, već i tehničku organizacijskom odboru Građanske inicijativeIstina o istanbulskoj konvenciji“.

-Hrvatska protiv Istanbulske konvencije: Pozivamo sve Hrvatice i Hrvate, okupimo se oko REFERENDUMA i SRUŠIMO Istanbulsku konvenciju!

Kao što je poznato, Kristina Pavlović koordinatorica građanske inicijative „Istina o istanbulskoj konvenciji“ izjavila je prije dva dana na tiskovnoj konferenciji da su donijeli odluku da se osnuje organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Članovi odbora su Rozalija Bartolić, Željko Sačić, Irena Dubreta, Matija Grgat, Damir Visković i Robert Majerić a predsjednica odbora je Kristina Pavlović.

Braniteljski portal objavljivao je i istraživao te demaskirao pogubne dijelove Istanbulske konvencije a naš znanstveni tim demaskirao zastrašujući članak 28. o ispovjednoj, odvjetničkoj, liječničkoj i ostalim tajnama koje su kao takve zajamčene zakonom.

Poslije prosvjeda u Zagrebu i Splitu, poslije istupa bezbrojnih intelektualaca i prijepora  u samoj sabornici kao i u samom HDZ-u gdje su neki osnivači vraćali članske iskaznice, Sabor je ipak usvojio Istambulsku konvenciju.

Nije prošlo niti tjedan dana a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uvela je pojam roda umjesto spola. Pitamo se kako se sada osjeća predsjednik Vlade Plenković i svi oni koji su glasovali u saboru za usvajanje Istanbulske konvencije uz također usvojenu dodanu Interpretativnu izjavu koja je trebala biti jamac da u Istanbulskoj konvenciji nema govora o rodnoj ideologiji.

Pitamo i Ustavne sudce, ima li ta Interpretativna izjava usvojena u Saboru kao najvećem državotvornom tijelu, zakonsku snagu ili je ipak samo bila „smokvin list“.

Poslije svega navedenoga u tvrdom smo uvjerenju da se ovo pitanje mora riješiti referendumom jer osim sporne Istanbulske konvencije očito je da se radilo i o političkoj manipulaciji.

-Gospodo političari, zar referendum nije najizravniji i najjači demokratski čin ?

Najozbiljnije se pitamo, pitamo i vas, gdje je u hrvatskoj demokraciji nestao referendum ?

-Koliko nas služi pamćenje, a služi nas, zadnji referendum je bio onaj smiješni igrokaz pri ulasku Hrvatske u EU.

-Sjećate li se možda kolika je bila izlaznost u postotcima na taj referendum ?

-Ipak da vas podsjetimo – manja od 30 %.

-Sjećate li se bezbrojnih rasprava euroskeptika i eurofila oko ulaska Hrvatske u EU i sjećate li se, koja je težišna tema dominirala u tim raspravama ?

Podsjetit ćemo vas da je to bila tema o postotku gubitka suvereniteta koja će Hrvatska izgubiti ulaskom u EU. Eurofili su govorili da je taj postotak beznačajan, gotovo zanemariv, a euroskeptici da bi mogao biti značajno veći. Nažalost, danas znamo da ni jedni ni drugi nisu bili u pravu. Vas nećemo ni pitati, ali pitat ćemo svoje čitatelje koliko je danas Hrvatskoj ostalo suvereniteta i strateških nacionalnih odrednica kao ravnopravne članice EU ?

Da se ne bi udaljavali od teme i išli predaleko, vratimo se temi referenduma i našoj potpori koju dajemo organizacijskom odboru građanske inicijative o izjašnjavanju birača za raspisivanje referenduma. Poslije bezbrojnih naputaka i direktiva EU, te političkog trgovanja i mešetarenja u postizbornim koalicijama za sva tijela hrvatskih državnih institucija, vrijeme je za malo istinske demokracije – referenduma.

Referendumima bi trebalo tražiti rješenja i za ostale probleme koji su Hrvatsku gurnuli na sam rub provalije.

Gospodo političari, nemojte nam samo reći da je referendum financijski skup jer još je skuplje i moglo bi biti i pogubnije ono što slijedi, ako se referendumi ne provedu. Evo i na kraju jednog konstruktivnog prijedloga, osim samog demokratskog čina referenduma, saznali bi smo točno koliko je građana napustilo Republiku Hrvatsku jer vrijeme je da se to statistički obradi i dokaže točan broj, a odbace sve političke manipulacije.

Uredništvo Braniteljskog portala

Napomena;


Uredništvo Braniteljskog portala daje nedvosmislenu potporu referedumu/ma, ali ukoliko na bilo koji način primjetimo da se referedum/i- žele na bilo kakav način ispolitizirati ili upotrijebiti isključivo za promocije bilo kojih pojedinaca ili političara, što bi u krajnjem destabiliziralo ili dovelo u pitanje uspješnost provedbe referenduma, od istih se odmah ograđujemo te će mo o istima iznijeti svoj jasan stav.


Slične teme;

-UREDNIŠTVO Premijeru Andreju Plenkoviću: TRAŽIMO DA ODMAH HRVATSKIM GRAĐANIMA DADETE SLUŽBENO OBJAŠNJENJE O DOKUMENTU MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA KOJI JE RIJEČ „SPOL“ ZAMIJENIO „RODOM“…
-Prof. emeritus Matko Marušić: ANDREJ PLENKOVIĆ LAŽE ČLANOVIMA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE I CIJELOM HRVATSKOM NARODU O ISTAMBULSKOJ KONVENCIJI

-Prof. emeritus Matko Marušić: HOĆE LI PLENKOVIĆ PASTI ZBOG ISTAMBULSKE KONVENCIJE?…

 

Najnovije

Generali HV-a i HVO-a: 700€ kazne zbog isticanja legitimne zastave legalne postrojbe Hrvatske vojske, a za zastave s petokrakom, pod kojom je ubijan naš...

Sedam generala HV-a i HVO-a  dostavilo je pismo uredništvu Braniteljskog portala, a kojeg potpisuje general Željko Glasnović.   Pismo prenosimo u cijelosti:  ''Situacija br. 1. Jučer (17.06., petak)...

Na Sveučilištu u Osijeku predavanje održao DF-ov jurišnik koji je veleposlanika RH nazvao ustašom

Foto:Večernji list   Zastupnik Demokratske fronte u državnome Parlamentu i visoki dužnosnik te stranke Zlatan Begić sudjelovao je protekloga tjedna na konferenciji koju je organizirao Pravni...

 Agresorskim Novostima 780 000, braniteljskom portalu nula eura!

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Dragi naši branitelji. Cilj ovoga članka jest napraviti usporedbu financiranja agresorskoga medija Novosti, s jedne strane i vašega i našega...

Za predsjedničke izbore već imamo šest kandidata, među njima su dvije žene

Foto:Screenshot/HRT   Krajem 2024. godine Hrvati će i treći put na birališta i to na predsjedničkim izborima. Očekuje se da će, kao i na izborima 2019.,...

Biblijska poruka 18.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Oni koji ljube – sinovi su Božji

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 5,43-48 Reče Isus svojim učenicima: »Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite...