Uvredljivi grafiti na ostacima katoličke crkve Sv. Ante Padovanskog u Bihaću…

To je sramota i za sve građane ovoga grada. To se dogodilo u gradu koji se hvali svojom raznolikošću i koji ima svoju dugu tradiciju, povijest i kulturu. Ovo nimalo ne dolikuje gradu Bihaću...

Na ostacima crkve Sv. Ante Padovanskog iz 1940-ih, na njezinu zvoniku, u središtu Bihaća, tijekom vikenda osvanuli su uvredljivi grafiti, prenosi portal Katoličkog tjednika Nedjelja.ba…

Riječ je o kompleksu koji se nalazi kod Kapetanove kule i zvonika. Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Bihaća.
„Gradska uprava Bihaća, Gradsko vijeće Bihaća i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osuđuju vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve Sv. Ante Padovanskog u središtu Bihaća. Vandalizam koji se dogodio proteklog vikenda Gradska uprava Bihaća prijavila je nadležnoj policijskoj upravi Bihać kako bi se što prije pronašli počinitelji ovog anticivilizacijskog čina koji nije, niti će biti ogledalo multietničkog i multikonfesionalnog grada Bihaća. Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u Gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi BiH“, naveli su iz Gradske uprave Bihaća.
Bihaćki župnik fra Bono Tomić izjavio je kako je ogorčen, razočaran pa i šokiran blasfemičnim, uvredljivim grafitima na zidovima zvonika stare župne crkve Sv. Ante Padovanskog u Bihaću. „Izražavam svoju zabrinutost i nedopustivost ovakvim nedjelima usmjerenim protiv svih katolika Bihaća. To je sramota i za sve građane ovoga grada. To se dogodilo u gradu koji se hvali svojom raznolikošću i koji ima svoju dugu tradiciju, povijest i kulturu. Ovo nimalo ne dolikuje gradu Bihaću. Očekujem od policije da pronađe počinitelje i javnost obavijesti o tomu kako ne bi ostala ljaga na građanima i gradu Bihaću“, poručio je bihaćki župnik.
Grafiti su šokirali i mnoge Bišćane koji su poručili kako žele vjerovati da ovo ne predstavlja njihov grad u kojem su rođeni.
L.K.