Uz vojne počasti pokopan je hrvatski branitelj Vladimir Demetrović – Demac

Puno ljudi, Vladina obitelj, priajtelji, suborci, kolege s posla, građani Petrinje, došli su na posljednji ispraćaj ovog Petrinjca koji je iznenada umro u Zagrebu sa samo 58 godina života...

Danas, oko 14,30 u kišno i sivo nebo iznad petrinjskog groblja sv. Benedikta koje dominira brdom Generalov breg, ispaljena su tri počasna plotuna iz pušaka Hrvatske vojske kao posljednji pozdrav hrvatskom branitelju Vladimiru Demetroviću koji je na ovom groblju (odmah iza istočne strane kapelice sv. Bendikta) uz sve vojne počasti pokopan.

Puno ljudi, Vladina obitelj, priajtelji, suborci, kolege s posla, građani Petrinje, došli su na posljednji ispraćaj ovog Petrinjca koji je iznenada umro u Zagrebu sa samo 58 godina života. Vladimir ili Demac kako su ga svi znali je bio vrlo poznata osoba i svakako veliki gubitak za ovaj stari grad.

Od njega su se u posljednjoj ceremoniji koju je vodio petrinjski župnik iz župe sv. Lovre, Josip Samaržija, prigodnim riječima oprostili Zlatko Iskrić – predsjednik Udruge veterana Grada Petrinje, Zdenko Franić , predsjednik udruge Zrinska Gora, Stjepan Čelan predsjednik Hrvatskog karate saveza i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Rajska Djevo kraljice Hrvata je posljednja pjesma koja je na ovaj tužan dan otpjevana Demcu.

M.Šantek

Comments are closed.