UŽAS U PAKRACU: Na djelatnike HEP-a bacio bombu jer su mu došli isključiti struju. Vikao je i psovao: ‘Ne bute vi mene!’

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Policija je mjestu događaja. Očevid je u tijeku...

Muškarac (71) jutros je u 9:20 sati u ulici Jana Žiške u Pakracu bacio je eksplozivnu napravu na dvije muške osobe koje su ozlijeđene te im se pruža liječnička pomoć u pakračkoj bolnici…

Kako doznaje Bujica, riječ je o M.A. bivšem pripadniku paravojnih velikosrpskih postrojbi, koji je sudjelovao u oružanoj pobuni protiv Republike Hrvatske.

“Osunjičeni je gađao djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Uhićen je muškarac (71) te slijedi kriminalistička obrada”, rekla je glasnogovornica požeške policije, Nikolina Janković.

“Nisam čula kad je eksplodiralo jer sam se vraćala iz trgovine, a po povratku u ulicu imala sam što vidjeti. Policija posvuda, radi se očevid, provjeravaju sve. Susjed je izgleda trebao ostati bez struje pa je djelatnike HEP-a ozlijedio. Ljudi u ovoj situaciji naprosto polude. Znali smo da ima problem s nekim režijama, ali nismo znali da mu je prijetilo isključivanje, kaže za Jutarnji jedna susjeda uhićenog muškarca.

Drugi mještanin otkriva da je prije eksplozije čuo viku i psovke, ali nije uspio razaznati tko galami i što točno osim rečenice: ‘Ne bute vi mene’, jer je bio u vrtu iza kuće.

Dvojica teško ozlijeđenih muškaraca vozilom Hitne pomoći prevezeni su u pakračku Opću bolnicu gdje se liječnici bore za njihov život. Neslužbeno se doznaje da je jednom radniku HEP-a teško stradala glava i trbuh i njegovo je stanje izuzetno ozbiljno, dok je drugi dobio ozljede od šrapnela i stradao mu je bubnjić.

“Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a  i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”,  stoji u priopćenju.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Policija je mjestu događaja. Očevid je u tijeku.

D.K.