Utorak, 25. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

UŽIVO Andrej Plenković:U Hrvatskoj je zaraženo još 46 osoba. Ukupan broj zaraženih je 361… “Za očekivati je još više zaraženih. Nemojmo koristiti ove krize za profitiranje”

* U Hrvatskoj je 361 zaraženi, ozdravilo je petero ljudi

* Od danas se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta

* Prema koronavirus.hr, u svijetu su 382.000 zaraženih

Tijek događaja pratite u nastavku.

15:00 Nakon potresa osvrnuo se i na borbu protiv epidemije koronavirusa

“Obavlja se veći broj testova i za očekivati je da će biti još više zaraženih. Nemojmo koristiti ove dvije krize za profitiranje. Inspektorat će voditi računa da nitko u krizi ne zarađuje više nego što je normalno i ne podiže cijene bez razloga”, rekao je,donosi dnevnik.hr. 

Kazao je i kako će se sastajati svaki dan, ako to bude potrebno.

14:59 Premijer je prvo izvijestio o stanju nakon potresa

“Sve službe će biti na terenu, statičari će ispitati stanje na terenu. Sad idemo u Studentski dom Cvjetno naselja da vidimo kakvo je tamo stanje s građanima koji su tamo našli smještaj nakon potresa”, rekao je.

14:55 Prije premijera medijima se obratio Gordan Jandroković kazao je kako će se sutrašnja sjednica Sabora održati u zgradi Državnog inspektorata.

“Treći i četvrti kat zgrade Sabora nije u funkciji. Ne funckionira ni Sabornica. Pomoći ćemo Vladi u donošenju zakona”; rekao je Jandroković i dodao kako su saborski zastupnici koji putuju na sjednice izuzeti od mjera zabrane napuštanja prebivališta.

14:43 Premijer Andrej Plenković obratit će se javnosti nakon još jednog kriznog sastanka državnog vrha u NSK.

14:35 Čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač je u samoizalaciji jer je prošlog tjedna imao kontakt s prvom i zasad jedinom osobom iz Međimurja kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom. Zbog kontakata sa zaraženim u Međimurju je izolirano 75 osoba.

14:09 U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je 28 pozitivnih osoba na koronavirus, deset više nego u ponedjeljak, a šest liječnika i 19 medicinskih sestara zabočke Opće bolnice je u samoizolaciji, nakon što je u ponedjeljak pozitivna bila i pacijentica u Jedinici intenzivnog liječenja. Prvotno je njezina rodbina negirala izloženost koronavirusu.

“Pacijenti koji se nalaze u jedinici intenzivnog liječenja su i dalje gore, dobrog su stanja, brinemo se za njih i postupamo s njima kao na sumnju za COVID pozitivne”, naglasio je ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina.

14:08 U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a potvrđena je i prva izliječena osoba koja je puštena kući.

13:51 “Lika je bez novozaraženih. Osoba za koju je 20. ožujka potvrđen pozitivni nalaz na koronavirus dobrog je općeg stanja. U samoizolaciji je 366 ljudi”, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

13:47 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u utorak prijepodne nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dosad su ukupno zaražene 22 osobe, a očekuju se rezultati za 11 nalaza, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako su u posljednja 24 sata zabilježena nova tri slučaja kršenja samoizolacije.

“To je apsolutno neprihvatljivo. Tim maloumnim ljudima poručujem: Prestanite! Prestanite to raditi! Prestanite pucati u ljude! Bog će vas kazniti. Ubijate ljude”, poručio je.

12:39 Nacionalni stožer civilne zaštite ponovio je da propusnice za osobe na koje se ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u najvećem broju slučajeva izdaje poslodavac, a iznimno obiteljski liječnici za potrebe hitne medicinske skrbi te civilna zaštita za putovanja iz obiteljskih razloga.

12:38 Ministar financija Zdravko Marić predstavio je u Banskim dvorima mjere Vlade za pomoć gospodarstvu. Zahvalio je HBOR-u te poručio kako izvrsno funkcioniraju s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da su neki njihovi zaposlenici pozitivni na koronavirus. Više o tome ovdje.

12:33 Uprava JANAF-a d.d. na čelu s predsjednikom Uprave Draganom Kovačevićem donira svoje plaće u korist akcija “Zajedno za Zagreb” i “Hrvatska protiv koronavirusa”. Akciji se pridružio i ostatak rukovodećeg kadra Društva, priopćeno je iz JANAF-a.

12:02 U Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih troje oboljelih od koronavirusa. Ukupno je zaraženo 15 osoba.

12:00 Zbog preporuke da se maksimalno smanje socijalni kontakti i širenje koronavirusa, skloništa za napuštene životinje, njih više od 40, morala su zatvoriti vrata posjetiteljima čime se automatski smanjilo udomljavanje životinja, no ne i njihov priljev, pa skloništa “pucaju po šavovima”. Više o tome ovdje.

11:45 Premijer Plenković upravo ima konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će gospodarska kriza uzrokovana koronavirusom biti gora nego 2008. Dodao je i da će članovi Vlade plaću za ožujak donirati za štete od potresa. Sve pratite ovdje

G.S.

Najnovije

Sve je spremno za uvođenje vojnog roka

Foto:MORH   Šesnaest godina nakon ukidanja, Hrvatska vraća obvezni vojni rok. Vojna obveza za sve mladiće starije od 18 godina trebala bi stupiti na snagu s...

Tko je sudac Danny Makkelie, čovjek koji je uništio hrvatske snove u Leipzigu?

Foto:Wikipedia   Je li glavni sudac utakmice, Danny Makkelie, čovjek koji je uništio hrvatske ambicije na Europskom nogometnom prvenstvu? Naime, radi se o iskusnom sucu, koji...

Deseci tisuća vjernika na proslavi 43. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

Deseci tisuća vjernika iz svih krajeva svijeta proslavljaju danas 43. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju, koje je jedno od najvećih hodočasničkih odredišta u svijetu.   Od...

Dan neovisnosti – povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika

U Hrvatskoj je danas spomendan na Dan neovisnosti, kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika, donesenu 25....

Biblijska poruka 25.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Lk 1,39-56 Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu...