UŽIVO: RATNI ZLOČINAC Ratko Mladić proglašen krivim, dobio doživotnu kaznu zatvora!…VIDEO

Vijeće ga je oslobodilo krivnje za točku optužnice u kojoj ga se teretilo za genocid u nekoliko općina istočne BiH jer je zaključilo da počinjeni zločini nisu imali obilježje genocida...

To je laž, galamio je kao da je na ulici, nekad "moćni đeneral" poražene srpske vojske.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Vijeće ga je oslobodilo krivnje za točku optužnice u kojoj ga se teretilo za genocid u nekoliko općina istočne BiH jer je zaključilo da počinjeni zločini nisu imali obilježje genocida.

Proglašen je krivim po svim ostalim točkama optužnice.

Mladić izricanje presude prati iz pokrajnje prostorije pošto je iz sudnice izbačen jer je ometao postupak.

12:01 KRIV JE! RATKO MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA!


11:58 Ratko Mladić nije kriv za genocid u šest općina koji nije utvrđen po točki jedan.

Kriv je za različite zločinačke pothvate po točkama dva, tri, četiri, pet, šest, sedam, osam, devet, deset te točku 11.

Vijeće je utvrdilo da su zločini koji su počinjeni pod naredbom Mladića među najgorima u povijesti, poput genocida, istrebljenja i ubojstva. Olakotne okolnosti koje je isticala obrana Vijeće je ocijenilo kao nedostatne.

Vijeće je osudilo Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora!


11:58 Mladić je izdavao zapovijedi da se u Potočarima izdvoje muškarci od žena, djece i starijih.


11:46 I kad je Srebrenica u pitanju, postojao je udruženi zločinački pothvat. Osim ubijanja šest muškaraca koje su ubili pripadnici policije, za sva ostala ubijanja odgovorni su pripadnici VRS-a. Optuženi je predložio promicanje Krstića na čelu Drinskog korpusa. On je izdao nekoliko naređenja vezano za njihovo djelovanje u Srebrenici. U srpnju i kolovozu 95. optuženi je davao pogrešne informacije o počinjenju zločina u Srebrenici. Glavni počinitelji zločina bili su članovi VRS-a i MUP-a, optuženi je rukovodio i VRS-om i MUP-om. Bio je toliko važan za provedbu ovih zločina da bez njega ne bi bili ovakvi.11:41 Vijeće je utvrdilo da je optuženi bio u izravnom kontaktu s Vojskom Srbije.

“Često je savjetovao političare bosanskih Srba koje stavove zauzeti tijekom mirovnih pregovora kako bi ostvarili svoje strateške ciljeve. Ograničio je i isporuku humanitarne pomoći civilnom stanovništvu. Imao je i kontrolu nad sustavom širenja propagande”, rekao je Orie i dodao da je Mladić namjerno davao izjave kojima je na krivi zaključak navodio medije i međunarodnu zajednicu.

“Bez njega zločini ne bi bili počinjeni na način na koji su bili počinjeni. Vijeće je utvrdilo da je Mladić dao značajan doprinos uklanjanju muslimana i Hrvata s teritorija pod kontrolom bosanskih Srba”, tvrdi Orie.


11:27 Nastavlja se izricanje presude. Mladićev odvjetnik tvrdi da Mladić ima krizu visokog tlaka i traži odgodu čitanja presude. Boji se da bi moglo doći do smrtnog ishoda.

Sudac Orie je odbio njihov zahtjev na što je Mladić počeo vikati i bacati slušalice.

To je laž, galamio je kao da je na ulici, nekad “moćni đeneral” poražene srpske vojske.

B.P./M.M.