UŽIVO/VIDEO: POGLEDAJTE EUFORIJU U BEČU, HRVATSKA PROTIV DOMAĆINA KREĆE U LOV NA POLUFINALE ‘Ne smije nam se dogoditi ono što nam se zbilo lani!’

POČEO JE DRUGI KRUG EURA...

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće po polufinale Europskog rukometnog prvenstva. Prvi protivnik Kaubojima u Beču je domaćin, sastav Austrije. Mogu li Duvnjak, Karačić, Šego i društvo do velike pobjede provjerite od 18.15 sati u tekstualnom prijenosu UŽIVO na portalu Sportskih novosti.

HRVATSKA – AUSTRIJA 0:0

– Desetak minuta prije početka utakmice atmosfera u dvorani u Beču je na rubu usijanja. Naravno da ovaj put ne dominiraju hrvatski navijači, jer ipak ‘Kauboji’ igraju protiv domaćina. ali je svejedno jako puno ‘kockica’ na tribinama. Ovako je izgledalo u kafićima uoči početka utakmice:

– U prvoj utakmici druge faze natjecanja reprezentacija Španjolske svladala je Češku sa 31-25 (14-9). Španjolce su do pobjede predvodili Alex Dujshebaev i Angel Fernandez sa pet pogodaka, a kod Čeha je najefikasniji bio Ondrej Zdrahala sa osam golova.

Bec,160120. Europsko rukometno prvenstvo. Utakmica Spanjolska - Ceska. Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Španjolska je s četiri boda vodeća u skupini I. Drugoplasirana Hrvatska i treća Austrija imaju po dva boda i utakmicu manje koju će odigrati s početkom u 18.15 sati. Bez bodova su u drugi krug ušle Bjelorusija, Njemačka i Češka. Bjelorusija i Njemačka će odigrati posljednju utakmicu današnjeg programa, s početkom u 20.30 sati.

HRVATSKA – AUSTRIJA (18.15-h)

HRVATSKA: Šego – Mandić, Horvat – Duvnjak, Cindrić, Stepančić – Musa

Klupa: Ašanin, Ravnić, Šipić, Marić, Hrstić, Šarac, Mamić, Karačić, Matanović

AUSTRIJA: Bauer – Frimmel, Weber – Bilyk, Zeiner, Božović – Posch

Klupa: Eichberger, Woss, Dicker, Herburger, Živković, Jochmann, Huteček, Santos

Dobro je raspoložen, rastrčan. Kada ulovi svoj ritam, niti ga mogu zaustaviti protivnici, niti suigrači. Igor Karačić je za utakmice koje dolaze sigurno veliki hrvatski adut, a posebno bi to moglo biti u slučaju Austrije koja nema širinu, koja voli stati na loptu, a to naš Mostarac nikako ne voli.

Prva utakmica protiv domaćina, nikad nije laka…

D.J.