(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Frank Magnitz, zastupnik u Bundestagu i predsjednik AfD-a Bremen, brutalno pretučen palicama

Policija pretpostavlja da se radilo o politički motiviranom napadu od zasad nepoznatih napadača...

Član njemačkog Bundestaga i predsjednik Alternativa za Njemačku (AfD) u Bremenu Frank Magnitz  teško je pretučen od maskiranih napadača u ponedjeljak uvečer u Bremenu, piše fenix-magazin.de…

Napad se dogodio u blizini Kazališta na Goetheplatzu (Theaters am Goetheplatz) kada se Magnitz vraćao sa novogodišnjeg prijema lista Weser Kurier u prostorije svoje stranke u Bremenu.

Bremenska policija izvješćuje da je zastupnik AfD-a napadnut od više napadača (mediji navode trojicu) nakon što se sam vraćao sa jednog prijema u gradu. Od još težih ozljeda političara AfD-a je spasio građevinski radnik koji mu je priskočio u pomoć i svojom hrabrom gestom zaustavio napadače koji su ga udarali drvenim letvama po tijelu i glavi.

Policija pretpostavlja da se radilo o politički motiviranom napadu od zasad nepoznatih napadača.

Snimke koje objavljuje njegova stranka, a o čemu izvješćuju njemački mediji, pokazuju kako je Magnitz doživio teške ozljede glave te kako se nalazi u bolnici.

Stranka AfD je zatražila od policije i državnog odvjetništva da otkriju počinitelje i izvedu ih pred sud zbog “kukavičkom napadu“ na zastupnika i predsjednika njehove stranke u Bremenu te taj dan nazvali “crnim danom za demokraciju u Njemačkoj”.

Iz redova Afd-a izražava se nezadovoljstvo činjenicom da se na njihove pripadnike i imovinu posve otvoreno napada od strane lijevo-ekstremističkih agitatora ili drugih protivnika njihove politike, a da njemačke političke elite na to reagiraju ili mlako ili nikako. Tako je već na samom početku ove godine, 3. siječnja, ispred stranačkog ureda u  Döbelnu aktivirana eksplozivna naprava, zbog čega pojedinci u AfD smatraju kako se „kopa grob“ njemačkoj demokraciji i uvodi „diktatura sistemskih stranaka“.

Za napad na Franka Magnitza policija iz Bremena traži svjedoke koji su vidjeli zločin ili koji mogu dati bilo kakve druge informacije o počinitelju ili počiniteljima.

Napad je na Twitteru prokomentirao i čelnik Zelene stranke Cem Özdemir. “Nema opravdanja za nasilje, čak ni protiv AfD-a. Tko se protiv mržnje bori mržnjom dopušta da na kraju opet pobijedi mržnja”, napisao je Özdemir.

D.K.

Comments are closed.