UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Najmanje šest osoba poginulo kada se ogromna stijena odlomila i pala točno na čamce pune ljudi

Foto-kolaž-screenshot

Ogroman dio priobalnih stijena se  iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca, pri čemu je izazvao ogroman val iznad jezera Furnas u državi Minas Gerais.

Nisu ni slutili da ih čeka velika tragedija

U nekoliko se navrata počelo odranjati nešto malo stijena , što zasigurno nije previše uznemirilo ljude na čamcima ispod stijena iako su ih sa čamca koji je bio nešto dalje upozorili da bi se moglo sve odroniti. Dovikivali su im ali se nisu odmaknuli na dovoljnu udaljenost gdje bi bilo koliko toliko sigurni…

Dogodilo se ono najgore

Na dramatičnim video snimcima objavljenim na društvenim mrežama mogao se vidjeti točan trenutak kada se ogromna kamena masa odvojila i pala na tri čamca što je izazvalo paniku među putnicima koji su promatrali prizor na drugim čamcima. Također, vide se turisti kako viču dok veliki blok kamenja pada u vodu. Najmanje jedan čamac je tom prilikom potonuo, a drugi su odjurili.

Vatrogasci su izvijestili da tragaju za 20 osoba za koje se vjeruje da su nestale. Iz dva čamca na koja su pali dijelovi stijene spašene su 24 osobe, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Pedro Aihara. Ozlijeđeni u nesreći imali su slomljene kosti, a jedna je osoba u teškom stanju u bolnici s ozljedama glave i lica. Još 23 osobe su zbrinute zbog lakših ozljeda, rekao je Aihara.

Obilne kiše koje su padale posljednjih dana na jugoistoku Brazila mogle su olabaviti stijenu, naveli su vatrogasci.

Regija Capitolio u državi Minas Gerais, oko 420 kilometara sjeverno od Sao Paula, svojim stijenama, kanjonom i slapovima koji okružuju jezero Furnas privlači brojne turiste.

D.K.