Vatra se na Biokovu razbuktala, požar prijeti Makarskoj!

Kanader nije uspio pomoći vatrogascima u gašenju požara, a u večernjim satima u srijedu vatrena linija se proširila i prešla greben...

Požarima na Makarskoj rivijeri nema kraja. Naime, vatra na Biokovu koja je počela gorjeti u nedelju, a koju vatrogasci s područja Rivijere zbog nepristupačnog terena nisu uz sve napore mogli ugasiti, danas se razbuktala. Do najveće eskalacije požara do sada došlo je u srijedu navečer kad se vatra počela spuštati na južne padine Biokova.

Kako se noć spuštala, vatrena fronta je postajala sve veća, a prema riječima Dražena Glavine, županijskog vatrogasnog zapovjednika, do sada je izgorjelo ukupno 70-ak hektara terena.

U popodnevnim satima u srijedu požar je gasio i kanader, međutim, požar se nije smanjivao.

A trenutno zbog opasnog i neprohodnog terena te mraka ne mogu gasiti ni vatrogasne snage s Makarske rivijere.

Vatrogasci i djelatnici Parka prirode Biokovo nadziru teren koji je u plamenu, doznaje se od Velimira Vidaka Buljana, ravnatelja Parka prirode Biokovo pod čiji teren teritorijalno pripada područje masiva koje je u plamenu.

“Vatra se razbuktavala kako se noć približavala, a sad situacija najgore izgleda poviše makarskog predjela Veliko Brdo. Nadziremo situaciju na terenu, a vatrogasci čine sve što je u njihovoj moći”.

D.K