Vatreni na međunarodnom turniru u Emiratima

HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sudjelovat će u ožujku na međunarodnom turniru W Cup u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), objavio je Hrvatski nogometni savez.

Vatreni će sudjelovati na prvom izdanju Winsunited Cupa, koji će se održati u Emiratima od 22. do 26. ožujka ove godine.

Kako je objavio HNS, Uz Hrvatsku, na W Cupu će sudjelovati najbolje afričke selekcije Egipat i Tunis te najbolja momčad Oceanije Novi Zeland.

Utakmice polufinala odigrat će se 22. ožujka, nakon čega će se poražene ekipe sastati 25. ožujka u utakmici za treće mjesto. Dan kasnije će pobjednici polufinala zaigrati za premijerni naslov pobjednika W Cupa koji će se održavati svake dvije godine.

Naknadno će se objaviti dodatne informacije o turniru, uključujući parove polufinala te točni termini i lokacije utakmica.

“Željeli smo iskoristiti termin u ožujku za ovakvu vrstu turnira, s jakim protivnicima na jednom mjestu, što nije bilo lako organizirati. No, hrvatska reprezentacija ima veliki ugled, posebno zahvaljujući rezultatima proteklih pet godina te smo uspjeli pronaći odlično rješenje koje se po svim parametrima uklapa u ono što je želio stručni stožer na čelu s izbornikom Dalićem. Protivnici su po mjeri, a boravak u Emiratima prvenstveno će poslužiti za stvaranje kvalitetne ‘kemije’ na terenu i izvan njega uoči Eura u Njemačkoj”, kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Priželjkivali smo jedan ovakav turnir na kojem ćemo odigrati dvije dobre utakmice jer su svi sudionici kvalitetne momčadi. Pritom ćemo imati odlične uvjete za trening i rad, a boravak u Emiratima prvenstveno ćemo iskoristiti za ‘team-building’, kao što je to bio slučaj 2022. na prijateljskom turniru u Dohi. Termin u ožujku nam je idealna prilika da postavimo dobre temelje i kreiramo pravu atmosferu za sve ono što nas čeka na ljeto u Njemačkoj”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.