Veleposlanica Republike Bugarske posjetila nadbiskupa Barišića…

Na sastanku se razgovaralo i o društvenom statusu i integraciji 30-ak bugarskih obitelji koje žive na području Splitko-makarske nadbiskupije...

Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva susrela se, u srijedu 30. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom mons. Marinom Barišićem…

Veleposlanica je nadbiskupu predstavila izložbu pod nazivom „Kršćanski korijeni Europe. Papinstvo i Bugari (od 9. do 20. st.)“ koja je danas otvorena u splitskom dominikanskom samostanu (župa Gospe od Ružarija). Rekla je i kako priliku za suradnju vidi u mogućnosti povezivanja teoloških fakulteta preko Erasmus programa.

Na sastanku se razgovaralo i o društvenom statusu i integraciji 30-ak bugarskih obitelji koje žive na području Splitko-makarske nadbiskupije. Nadbiskup je istaknuo kako će Splitsko-makarska nadbiskupija i dalje podupirati sve oblike suradnje između hrvatskog i bugarskog naroda, posebno ističući važnost njegovanja zajedničke kršćanske baštine koja svoje korijene ima u sv. Ćirilu i sv. Metodu.

Na kraju susreta, mons. Barišić je veleposlanici darovao krunicu s Nadbiskupovim grbom te privjesak s logotipom sv. Dujma i Nadbiskupova grba.

L.K.