VELIČANSTVENO: Otvorene Olimpijske igre: Perković i Glasnović nosili hrvatsku zastavu

Najupečatljiviji dio svečanosti bila je točka u kojoj je 1824 dronova iznad stadiona formiralo logo Igara u Tokiju, a zatim taj logo pretvorilo u zemaljsku kuglu...

Gotovo četverosatnom svečanosti su u Tokiju otvorene Olimpijske igre koje se održavaju pod sloganom “Ujedinjeni u različitosti”…

Svečano otvaranje OI Tokio 2020 je započelo vatrometom, a zatim je odana počast žrtvama pandemije koronavirusa zbog koje se Igre i održavaju s jednogodišnjom odgodom, kao i žrtvama terorističkog napada na OI u Muenchenu 1972.

Nakon uvodnog dijela od nešto više od pola sata uslijedio je mimohod sportskih delegacija iz 206 zemalja. Tradicionalno, prvi su izašli sportaši iz Grčke, posljednji domaćini Japanci, a Hrvatska je bila 62. na redu. Našu zastavu nosili su zlatni s posljednjih Igara u Rio de Janeiru, atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović.

Iza njih bila je otprilike trećina hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Tokiju, neki se nisu pojavili na stadionu jer imaju nastup već u subotu. Iz svečane lože Olimpijskog stadiona naše sportaše pozdravila je bivša predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Najupečatljiviji dio svečanosti bila je točka u kojoj je 1824 dronova iznad stadiona formiralo logo Igara u Tokiju, a zatim taj logo pretvorilo u zemaljsku kuglu.

Tijek veličanstvene svečanosti otvaranja OI Tokio 2020:

Veliku čast dobila je japanska tenisačica Naomi Osaka koja ja upalila olimpijski plamen!

Upaljen je olimpijski plamen!

16:48

Veliku čast dobila je japanska tenisačica Naomi Osaka koja ja upalila olimpijski plamen!

Veliku čast dobila je japanska tenisačica Naomi Osaka koja ja upalila olimpijski plamen!

Donna Vekić na otvaranju

15:30

“Bez riječi i zahvalna!”, napisala je hrvatska tenisačica sa stadiona.

dona Vekić-instagram

D.J.