Velika drama u prvom krugu: Verstappen izletio nakon dodira s Hamiltonom

Utrka je odmah prekinuta, a vozač Red Bulla nije bio ozlijeđen, no neće nastaviti utrku jer mu je bolid potpuno uništen. S druge strane, Hamilton je imao neka oštećenja, no nastavio je utrku, a dobio je kaznu od deset sekundi zbog incidenta...

Trenutak incidenta-foto-twitter

Vodeći u ukupnom poretku Formule 1 Max Verstappen izletio je sa staze u prvom krugu Velike nagrade Velike Britanije nakon kontakta s najvećim rivalom Lewisom Hamiltonom…

Britanac je startao drugi i odmah napao Nizozemca u prvih nekoliko zavoja, no nije ga uspio preteći. Napao je kasnije ponovno Hamilton te je došlo do kontakta koji je izbacio Verstappena iz utrke.

Trenutak incidenta-foto-twitter

– Išao sam potpuno ravno, to je bila moja linija, rekao je Hamilton preko radija svojoj momčadi u Mercedesu, dok su u Red Bullu uvjereni da Hamilton kriv za incident.

Utrka je odmah prekinuta, a vozač Red Bulla nije bio ozlijeđen, no neće nastaviti utrku jer mu je bolid potpuno uništen. S druge strane, Hamilton je imao neka oštećenja, no nastavio je utrku, a dobio je kaznu od deset sekundi zbog incidenta.
Verstappen ima 185 bodova u ukupnom poretku, Hamilton je drugi sa 152, dok je Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu treći sa 104 boda.
D.J.