Velika sramota hrvatske policije: Skidali ljudima hrvatske zastave na Dan državnosti, mislili da su zabranjene

Nakon skandaloznog postupanja policije za Dan hrvatske državnosti, kada su na području Hrvatske policajci skidali zastave s početnim prvim bijelim poljem, povijesne hrvatske zastave – bez obilježja NDH te kažnjavali građane, sada je i službeno potvrđeno kako su pripadnici MUP-a napravili gadnu pogrešku, javlja portal Direktno.

Naime, policija je potvrdila kako su na Dan hrvatske državnosti na području Hrvatske neovlašteno skinute četiri povijesne hrvatske zastave, od čega tri na području Zagreba te kako na kraju građani nisu kažnjeni.

Zabilježene četiri dojave

“Obavještavamo Vas kako su na dan 30. svibnja 2023. godine na području Republike Hrvatske zabilježene četiri dojave koje se odnose na isticanje zastave s početnim bijelim poljem, od kojih se tri odnose na područje Policijske uprave zagrebačke. Postupanjima policije nisu utvrđena obilježja prekršaja”, stoji u odgovoru MUP-a.

Dodatno iz Policijske uprave Zagrebačke potvrđeno je i kako je u slučaju neovlaštenog oduzimanja zastave na području Zagreba policija pogriješila.

“Na području VII. policijske postaje Zagreb koji su uz potvrdu oduzeli zastavu, obavještavamo Vas kako su obavljene provjere vezano uz okolnosti policijskog postupanja te su utvrđene određene nepravilnosti u postupanju policijskih službenika koji se odnose na nepotrebno oduzimanje zastave od građanina. Protiv policijskog službenika će biti poduzete mjere i radnje sukladno Zakonu o policiji.”, navodi se u odgovoru PU Zagrebačke.