Velika srca međimurskih policajaca: Trebali privesti staricu (80), a umjesto toga platili njezinu kaznu!

Policajci su nakon toga uzeli od starice neplaćeni račun, otišli na poštu i platili kaznu od svojeg novca, staricu naravno nisu priveli...

Kakve policajce ima Međimurje saznati ćete iz sljedećeg primjera koji se dogodio u jednom međimurskom selu.

Dvojica policajaca dobila su zadatak da privedu žensku osobu zbog toga što nije platila neku kaznu. Jedan od njih ispričao je detalje za Muralist.

“Došli smo pred kuću, pozvonili, a vrata nam je otvorila osamdesetogodišnja starica. Rekli smo joj da je moramo privesti zbog neplaćene kazne na što je ona odgovorila: Sineki moji, sam počekajte kaj se oblečem i odma idem z vami”.

Zatim smo je upitali zbog čega je ta kazna, a ona nam je pokazala trošni dimnjak kojeg su podupirale ljestve.

“Dojšo je dimnjačar i štel očistiti dimnjaka. Jo sem mu rekla nek nejde po tejm lojtrama jer bo se dimnjak zrušil, a z njim i cejla hiža. Un je nej vupo pa me je prijavil kaj sem mu nej dola čistiti i za to sem dobijla kazno štero nebrem platiti jer nejmam peneze.”

Policajci su nakon toga uzeli od starice neplaćeni račun, otišli na poštu i platili kaznu od svojeg novca, staricu naravno nisu priveli.

Naš sugovornik nastavlja: “Dao je svaki polovicu novaca, odrekli smo se dva, tri gableca. Jednostavno nismo imali srca postupiti drugačije”, donosi mnovine.hr

I što sada reći na ovo? Samo bravo naši dečki, hvala vam policajci na ovakvom postupku, a starica bi sigurno dodala, Bog vam plati!

I.V.

Comments are closed.