Veliki gazda UFC -a Dana White iza ljeta kreće u boksačku avanturu: “Ne sviđa mi se gdje ide profesionalni boks…”

Kada ljeto završi, čut ćete mnogo o tome što radim u svijetu boksa...

Screenshot – Dana White

Što se događa s boksačkom avanturom predsjednika UFC-a Dane Whitea? Čelnik MMA promocije je u nekoliko navrata vrlo pompozno najavljivao ulazak u boksački biznis, no za sada se taj projekt Zuffe nije pomaknuo s mrtve točke, piše fightsite...

U nedavnom intervjuu za CNN, White je ponovno prolongirao čitavu stvar za – iza ljeta! Govoreći o aktualnom stanju svijetu profesionalnog boksa istaknuo je da mu se ne sviđa pravac u kojem čitava stvar ide.

“Ono što mi se ne sviđa u ovom trenutku jest smjer gdje ide boks i što rade. Trenutačno se najbolji boksači ne bore protiv najboljih protivnika. Imaju Deontaya Wildera i Tysona Furya, dvojicu boksača koji su upravo odradili nevjerojatan meč koji je bodovan kao neodlučen. Ljudima se jako svidio taj meč”, započeo je analizu čelnik UFCa-a te je nastavio:

“A sada se neće dogoditi revanš između te dvojice, a niti jedan od njih se neće boriti protiv drugog prvaka Anthonya Joshue.”

Iako je revanš između Furya i Wildera već bio najavljen, britanski boksač je u međuvremenu potpisao ugovor sa “streaming” servisom što je meč učinilo nemogućim.

“Ti boksači bi se mogli međusobno boriti – svaki sa svakim. Obojica bi mogli boksati protiv Joshue i to bi bilo sjajno. Zaradili bi toliko novca, a ujedno bi vratili malo energije i života u svijet boksa”, tumači predsjednik UFC-a i zaključuje;

No, oni si i dalje pucaju u nogu!”

Tu čelnik UFC-a očito vidi prostora za svoje djelovanje te ponovno najavljuje ulazak kompanije Zuffa u svijet boksa.

“Sve svoje boksačke poteze ću napraviti nakon ovog ljeta. Kada ljeto završi, čut ćete mnogo o tome što radim u svijetu boksa”, zaključio je Dana White.

Njegov veliki promotorski boksački pandan Oscar De La Hoya se nedavno okušao u MMA vodama doživjevši već na stratu priličan fijasko. Priredba u Los Angelesu koju su predvodili Tito Ortiz i Chuck Liddell je dobila jako loše ocjene publike, a niti financijski dio nije bio ništa bolji. Iako je “Golden Boy MMA” najavio nove priredbe u slobodnoj borbi, za sada se čini da se bivši svjetski prvak opekao i shvatio poruku.  Hoće li Dana White iz ovog primjera naučiti poneku lekciju, očito ćemo saznati iza ljeta.

D.J.