Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Veliki skup DP-a: Ne dajte da vam ubiju hrabrost i vjeru u sebe i svoj narod

Foto:Screenshot/HRT

 

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održan je veliki predizborni skup Domovinskog pokreta. Pred prepunom dvoranom ispunjenom s oko 1800 stranačkih članova i simpatizera vodstvo DP-a predvođeno predsjednikom Ivanom Penavom predstavilo je predizborni program i koalicijske partnere. Skup je protekao u dobroj atmosferi, a nakon više od dva i pol sata završen je uz hit Marka Perkovića Thompsona “Lijepa li si”.

Josip Dabro: Danas se brane temeljne hrvatske i kršćanske vrijednosti

Prvi govornik na skupu bio je Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta.

“Danas se brane temeljne hrvatske i kršćanske vrijednosti”, poručio je Dabro.

“Čast i ljubav se osjete ovdje i mi ćemo pobijediti, ne samo u izborima, već i u našoj povijesnoj misiji”, rekao je, piše Narod.hr.

“Demokratski izbori nisu garancija da će i vlast biti demokratska. Vladajući su ukrali vlast i pogledajte što rade. Ovo je naša zemlja i ne damo im je više. Ne smijemo šutjeti. Domovinski pokret te treba, vas treba. Nije pitanje s kim će Domovinski pokret, nego tko će s Domovinskim pokretom. Neka vas dragi Bog čuva”, zaključio je Dabro.

Ivan Penava: Domovinski rat je bitka iza nas, a bitka za ustati i ostati je bitka svih nas koji ovdje stojimo

Glavni govornik bio je očekivano predsjednik DP-a Ivan Penava čiji su dolazak na pozornicu okupljeni popratili velikim pljeskom.

Kako ne biti ponosan i prepunoj dvorani koji su odlučili ustati i ostati. Ostati na svom mjestu i ostati svoj”, rekao je. Zatim je prozivao uzvanike koje je zamolio da ostanu stajati. Tako su ustali Stjepan Tuđman, Bosiljko Mišetić, Željko Olujić, Josip Pečarić, Antun Mateš, Predrag Mišić Peđa, Zlatko Zaoborni, Tomislav Josić, Stipe Mlinarić, Zvonimir Roda, Marijan Mlinarić i ostali. “Zašto smo vas ustali? Jer ste se ustali sami kad je trebalo i stvorili ste Republiku Hrvatsku”, rekao je Penava. “Domovinski rat je bitka iza nas, a bitka za ustati i ostati je bitka svih nas koji ovdje stojimo”, naglasio je.

“Znamo da je vrijeme naše, da je vrijeme sada i ovdje. Stoga, mogli bi pričati puno o prošlosti, o bitkama koje su iza nas, o konačno dosanjanom snu, međutim posljednjih 30 godina nas uči da žrtva ne prestaje i ne staje. Svi nas pitaju s kim ćete, nisu nas pitali kuda ide Hrvatska, na žrtve čijim krvnicima nismo presudili, za mladost koja je napustila našu Domovinu i kako ćemo vratiti tu mladost u Hrvatsku”, kazao je. “Nema mjesta za paniku, nema mjesta za tugu, svoj smo san dosanjali, najteži dio puta smo prošli u procesu stvaranja moderne hrvatske države”, rekao je Penava te pozvao na pljesak za Škabrnju.

“Sva intelektualna snaga ove zemlje, svi kapaciteti moraju se staviti u svojstvo zaustavljanja demografskog sloma kojeg imamo u Hrvatskoj. Put koji Domovinski pokret iscrtava je primjer ovog najtežeg gorućeg problema, a to je ogroman gubitak stanovništva”, rekao je. “Hrvatsku državu štiti ćemo, uvažavati pod svaku cijenu. Međutim, ne dajte se navući o sukobu i odabira između dva brda, na priču o crvenoj i plavoj Hrvatskoj. Ne dajte se navući, to je škripac kako bi nas zgnječili. Postoji treći put, on je uzak, malen. Taj put ne raspolaže silnim medijima, kamerama i milijardama. Nije glasan, dapače vrlo je tih. Imam vrijednosti, ideale i emociju. Taj put između crvene i plave Hrvatske zove se vukovarska Hrvatska. To je dragulj u kruni, tamo je Vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva. Vukovarska Hrvatska smo mi”, kazao je popraćen pljeskom.

“Pratimo vukovarski put”

“Svi su se okupili kad je bilo najteže. Na tom putu ne dijelimo se na crveno i plavo, pratimo vukovarski put. Ne pitamo štuje li netko poput Peđe julijanski ili gregorijanski kalendar. Znamo koje smo vjere, znamo da smo katolici. Uvažavamo i naše prijatelje muslimane koji su se borili s nama i počivaju na brojnim memorijalnim i mjesnim grobljima diljem Hrvatske. Pitanje je volimo li svoju djecu? Znamo da su naša djeca naša Domovina i naša budućnost, znamo da ćemo sve učiniti što je potrebno da osiguramo tu budućnost”, naglasio je predsjednik Domovinskog pokreta. “Ne dajte da vam ubiju hrabrost i vjeru u sebe i svoj narod”, kazao je Penava.

“Ne pitajte se za brojke i lažljive naslove u novinama jer tajna Hrvatske, izvor Hrvatske ne leži na vrelu Europske unije. Snaga hrvatske države i naroda ne leži u NATO paktu. Okrjepa našem narodu i državi krije se u znoju našeg seljaka i snaga našeg naroda krije se u mišićima naših radnika i policajaca i svih nas”, zaključno je poručio predsjednik DP-a.

Program Domovinskog pokreta s pozornice je predstavila Branka Lozo.

“Provest ćemo deratifikaciju Istanbulske konvencije u najkraćem mogućem roku zbog dokidanja rodne ideologije npr. promicanja LGBT ideja u vrtićima i školama, omogućavanja istospolnim parovima da udomljavaju i posvajaju djecu i svega ostalog što je protuprirodno. Osnažit ćemo zakon o hrvatskim maticama jer ne pristajemo na formulaciju roditelj 1 i roditelj 2, dijete ima majku i oca. Nećemo pristati na ukidanje gotovinskog plaćanja čime nam se sada prijeti i neće WHO prepustiti upravljanje mogućim budućim pandemijama i krizama. Daljnje promjene odnose se na izborni zakon.

Uvest ćemo elektroničko i dopisno glasovanje, a svaki birač imat će samo jedan glas s time da će se zastupljenost nacionalnih manjina regulirati u skladu s europskom praksom. Razvoj gospodarstva sa smanjenjem vlasničkih udjela države…”, rekla je s pozornice Branka Lozo i nastavila: “Demonopolizacija HZZO-a, razdvajanje javnog od privatnog zdravstva, jedinstven obrazovni sustav, preustroj i restrukturiranje vlasti. Potrebna je sveobuhvatna nacionalna preobrazba u svim domenama života. Treba nam unutarnje restrukturiranje domovine i katarza na dobrobit svih današnjih i budućih stanovnika Hrvatske. Domovinski pokret vraća puni dignitet Domovinskom ratu”, rekla je Lozo.

S kim će na izbore

Domovinski pokret na parlamentarnim izborima surađivat će s nekoliko koalicijskih partnera. To su stranke Pravo i pravda, Blok za Hrvatsku, Agrameri, Demokratska hrvatska seljačka stranka i nekolicina nezavisnih kandidata.

Govornici

Osim Dabre i Penave na skupu su govorili još Mario Radić, Igor Peternel, Mislav Kolakušić, Slobodan Prosperov Novak, Branko Lozo, Stipo Mlinarić, Davor Dretar…

Tko je sve došao?

Među posjetiteljima moglo se primijetiti mnogo poznatih lica iz javnog života. Došli su Stjepan Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, bivši ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić, bivši saborski zastupnik Željko Lacković, odvjetnik Željko Olujić, slikar Antun Mateš… Okupljene domoljubnim hitovima zabavlja glazbenik Tiho Orlić.

Najnovije

DIP: HDZ 64, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 13, Most 9 mandata

DIP je objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora na uzorku od 58,78% obrađenih biračkih mjesta.   Prema prvim preliminarnih rezultatima HDZ osvaja 64 mandata,  SDP-ova koalicija “Rijeke...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...