Velikosrpska mašta! Zvezdin vratar negirao da se rodio u Hrvatskoj: ‘Velika greška, rođen sam u Krajini, u Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto’

Kanada se kvalificirala na Svjetsko nogometno prvenstvo prvi put od 1986. godine, a jedan od zaslužnijih za plasman na elitno natjecanje je i Milan Borjan (34), inače golman Crvene zvezde...

OVAJ SRPSKI NACIONALIST još uvijek mašta i NOSI MAJICU S NATPISOM 'SRPSKA KRAJINA'

Zvezdaš koji brani za Kanadu negirao da se rodio u Hrvatskoj: Greška! Ja sam iz Srpske Krajine…

To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina, rekao je Borjan.

Godine 2020. te je stavove iznova potvrdio, noseći majicu “Srpske krajine” dok se tijekom odmora između utakmica opuštao uz pečenje rakije. Međutim, te 1987., kada se Borjan rodio, spomenuta “Srpska krajina” nije mogla ni postojati jer je ona unutar Hrvatske “postojala” od 1991. do 1995., kada su ugašena maštanja o “Velikoj Srbiji”.

Za Kanadu brani Milan Borjan (34), inače golman Crvene zvezde. Rodio se 1987. u Kninu te su mu u nekim intervjuima znali istaknuti da je rođen u Hrvatskoj, no on je to spremno negirao spominjući Krajinu. Nosio je i majicu “Srpska Krajina” čime je privukao pažnju na sebe, a vjerojatno i naklonost Delija.

OVAJ SRPSKI NACIONALIST NOSI MAJICU S NATPISOM ‘SRPSKA KRAJINA’
OVAJ SRPSKI NACIONALIST još uvijek mašta i NOSI MAJICU S NATPISOM ‘SRPSKA KRAJINA’

– Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu – upitao ga je novinar B92 na što je golman odgovorio:

– Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina – rekao je Borjan za B92.

Na pitanje o tome je li razmišljao braniti za Srbiju rekao je:

– Nemoguće je da branim za Srbiju jer imam već 40 nastupa za Kanadu. Tamo se dobro osjećam, uklopio sam se u sustav i imamo velike planove – rekao je.

H.H.