PRIZNANJE: GENERAL PETAR STIPETIĆ POVELJU POČASNOG GRAĐANINA SISKA PRIMIO S PUNO EMOCIJA ‘Počašćen sam i iznenađen, nisam znao da me se još netko sjeća…’

Zahvaljujući u ime svih dobitnika Plakete Marina Celjak – junak obrane gada Siska, zapovjednik 17. domobranske pukovnije Sunja, Željko Krapljan pozvao je gradske vlasti da se iduće godine sjete i drugih zaslužnih za obranu Siska Hrvatske, poput generala Janka Bobetka i Đure Brodarca...

Foto/Mate Piskor / HANZA MEDIA

‘Počašćen sam i iznenađen, nisam znao da me se još netko sjeća. Hvala vam na ovom velikom priznaju.’

Tim je riječima general Petar Stipetić zahvalio Sisku na dodijeljenoj mu Povelji počasnog građanina Siska. Povelju su mu, prigodom obilježavanja Dana branitelja grada Siska, uručile gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić u bivšoj vojarni JNA „Barutana“, prvoj vojarni bivše JNA koju su zauzele hrvatske snage, 3. rujna 1991. godine.

General Stipetić je istaknuo kako su u Glavnom stožeru oružanih snaga uvijek znali da je obrana Siska čvrsta, da neprijatelj nikada neće preko Siska moći krenuti prema Zagrebu.

 – Žao mi je što se središnja proslava Oluje ne održava i u drugim mjestima u Hrvatskoj: u Sisku, Karlovcu, Gospiću, Petrinji. Valja znati da je agresorska srpska vojska slomljena na Banovini, da se nisu predali dragovoljno nego su silom oružja prisiljeni na predaju, da Čedo Bulat, kako lažu neki portali, nije bio moj kum i nije se predao kumu i prijatelju, nego jer je bio poražen. Inače, Bulat i ja nismo se poznavali do 1991. godine, rekao je general Stipetić.

 

Na svečanoj akademiji u vojarni „Barutana“ dodijeljene su plakete ‘Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu’ za osobite zasluge u obrani Republike Hrvatske i Grada Siska: Tahiru Poliću, Stjepanu Grgacu, Predragu Matanoviću i Stjepanu Alaru posthumno, te braniteljima Stjepanu Lugariću i Slavku Krčeliću, 2. radarskoj postaji 1. bojne zračnog motrenja i navođenja Šašna Greda, 3. bojni 57. brigade HV-a Marijan Celjak i 17. domobranskoj pukovniji Sunja.

Željko Krapljan /foto-Mate Piškor / HANZA MEDIA

Zahvaljujući u ime svih dobitnika Plakete Marina Celjak – junak obrane gada Siska, zapovjednik 17. domobranske pukovnije Sunja, Željko Krapljan pozvao je gradske vlasti da se iduće godine sjete i drugih zaslužnih za obranu Siska Hrvatske, poput generala Janka Bobetka i Đure Brodarca.

G.S.

Comments are closed.