FOTO-VIDEO-Veterani: Načela Deklaracije o Domovinskom ratu pretvoriti u zakonske odredbe…Maras: Milanović svojom izjavom treći puta pokopao poginule branitelje…

Majice s HOS-ovim grbom u Okučanima odgovor na Milanovićevu izjavu u Jasenovcu...

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi pozvali su sve političke stranke da podrže njihovu inicijativu da se načela saborske Deklaracije o Domovinskom ratu pretvori u obvezujuće zakonske odredbe, o čemu je često pisao Braniteljski portal…

-UDRUGAMA I INSTITUCIJAMA!-Deklaracija o Domovinskom ratu se napokon MORA čvrsto zacementirati u Ustav RH-e!! To Ti je Domovino “SVETA ZADAĆA” i OBVEZA.!!…

S obzirom na to da se u ovoj godini održavaju parlamentarni izbori, udruge su pokrenule inicijativu da se Deklaraciji o Domovinskom ratu koji je Hrvatski sabor donio 2000. da zakonska snaga kako bi se zaštitile temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata.

PROČITAJTE Deklaraciju o Domovinskom ratu…Zašto se ovaj važan službeni dokument prešućuje?…

Deklaracija o Domovinskom ratu spada u oblik izražavanja političkih stajališta i ne uključuje obvezujuće odredbe ni sankcije za kršenje tih odredbi pa često ostaje samo ‘mrtvo slovo na papiru’, poručili su u ponedjeljak čelnici braniteljskih udruga na konferenciji za novinare “Zajedno u ratu, zajedno u miru”.

DEKLARACIJA O DOMOVINSKOM RATU!…JESU LI JE POLITIČARI I PROVOKATORI PROČITALI I ZAŠTO JE NISU ZAŠTITILI ZAKONOM I USTAVOM?…

Predsjednici udruga specijalne policije, gardijskih postrojbi i dragovoljaca HOS-a još su jednom osudili izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o micanju ploče s imenima poginulih pripadnika HOS-a, no podržali su njegov stav o micanju ploče ratnih zločinaca poput Vukašina Šoškočanina.
Maras-‘Nitko mi ne može zabraniti da odem odati čast grbu HOS-a

Majice s HOS-ovim grbom u Okučanima odgovor na Milanovićevu izjavu u Jasenovcu 

Čelnici udruga Goran Maras i Krešimir Maretić, koji su prije nekoliko dana  na obilježavanju Bljeska u Okučanima odjenuli majice HOS-ovim grbom i porukom ‘Za dom spremni’ rekli su u ponedjeljak na konferenciji za novinare da to nije bila provokacija već odgovor na Milanovićevu izjavu u Jasenovcu.

Predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Boro Barišić rekao je da je to bila opravdana reakcija na „teške, neodmjerene i sramotne“ riječi Milanovića o micanju ploče s poginulim HOS-ovcima.

„HOS je nastao kao sušta potreba hrvatskog naroda da bi se obranila Hrvatska koja je bila ugrožena od srbočetničke armade i slijednica tzv. antifašista JNA pod čijim su se znakovima vršili zločini u Hrvatskoj“, rekao je Barišić.

Poručio je da se ne želi nikome opravdavati jer su ga prinudili da uzme pušku i ide u Domovinski rat iako je mogao ostati sa strane poput onih koji ih danas nazivaju pogrdnim imenima, a 1991. nisu imali hrabrosti uzeti oružje i osjetiti što to to znači boriti se za svoju kuću i svoj dom.

„Bilo smo zajedno 1991. a 2020., smo ponovno zajedno, branitelji  će ostati zajedno, nećemo dopustit strančarenja“, rekao je Barišić.

Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Krešimir Maretić rekao je da su u Okučanima nosili legalne znakovlje hrvatskih postrojbi koje su branile Hrvatsku.

Maras: Milanović svojom izjavom treći puta pokopao poginule branitelje

Predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras ustvrdio je kako je Milanović svojim izjavom poginule branitelje treći put pokopao, no usprotivio se inicijativi pojedini udruga koje su najavile da neće dolaziti na obljetnice na kojima će biti Milanović jer poštuje instituciju predsjendika.

Iako se s Milanovićem ne slaže u brojnim pitanjima čestitao mu je na dosljednosti koju je pokazao  izjavom o “micanju spomenika Šoškočaninu” u Borovom Naselju.

Najavio je, međutim mogućnost tužbe protiv Milanovićeva zbog izjave da se od kaznenog progona za ubojstvo civila izvukao zahvaljujući greški Državnog odvjetništva, iako je pravomoćno oslobođen.H /B.P.

M.M. / Braniteljski portal
Vezane vijesti;

UDRUGAMA I INSTITUCIJAMA!-Deklaracija o Domovinskom ratu se napokon MORA čvrsto zacementirati u Ustav RH-e!! To Ti je Domovino “SVETA ZADAĆA” i OBVEZA.!!