(VIDEO) 10. listopada 1991. Lovas – Svjedočanstvo iz Lovasa – Četnici iz Srbije i okolice Lovasa bili su zvijeri u ljudskom obliku! Što čini Hrvatska i DORH da se osude monstrumi koji su natjerali ljude u minsko polje?

Na svom putu prema okupaciji i uništenju Vukovara JNA i četnici iz Srbije uništavali su i ubijali sve što im se našlo na putu. Tako su 10. listopada 1991. okupirali i spalili Lovas, hrvatsko selo u Srijemu...

lovaske žrtve_foto-arhiva

Na svom putu prema okupaciji i uništenju Vukovara JNA i četnici iz Srbije uništavali su i ubijali sve što im se našlo na putu. Tako su 10. listopada 1991. okupirali i spalili Lovas, hrvatsko selo u Srijemu. Divljanje, iživljavanje, ubijanje i palež u Lovasu trajali su do 18. listopada. Hrvati Lovasa su dobili bijele trake oko ruke, ubijeno je 87 Hrvata, a veliki dio njih je natjeran živ u minska polja gdje su izgubili živote...

Na današnji dan 1991. okupiran je Lovas, mjesto pored Iloka.

Potresno svjedočanstvo majke dvojice ubijenih sinova toliko je šokantno da čovjek ne može vjerovati da se ljudi, u ovom slučaju četnici iz Srbije i Lovasa, mogu pretvoriti u – zvijeri.

Domaći Srbi iz Lovasa i okolice bili su kolovođe četnicima iz Srbije, osobito zlikovcima Odreda “Dušan Silni”. Stanovništvo je bilo mučeno na najgore moguće načine. Tukli su ih čime su god stigli, stavljali im sol na rane, bušili im noge bušilicama, šišali ih bajunetama, vadili im zube, a tortura nisu bile pošteđene ni žene.

U Lovasu je smrtno stradalo 87 mještana.

Hrvati su u Lovasu, kao i u Tovarniku, morali nositi bijele trake na ruci koje su im stavili moderni nacisti iz Srbije, a na hrvatskim kućama morale su stajati bijele plahte, znak srbijanskog rasizma i fašizma u selima i mjestima istočne Slavonije.

U Hrvatskoj nije nitko osuđen za ove monstruozne zločine, a u Srbiji je presuda za niže oficire JNA i zločince poništena 2016. godine.

Što radi DORH i Hrvatska da ovakve monstrume-zločince privede pravdi?

Farsa od suđenja u Beogradu, u Hrvatskoj ni glasa!

Svojevremeno, godine 2014. Sudsko vijeće Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je četrnaestoricu muškaraca optuženih za ratni zločin nad hrvatskim stanovništvom u Lovasu na zatvorske kazne u trajanju od 4 do 20 godina. Najveću zatvorsku kaznu od 20 godina dobio je prvooptuženi Ljuban Devetak. Četrnaestorica muškaraca osuđena su na ukupno 128 godina zatvora.

Zatim je sud u Beogradu tu presudu poništilo i farsa se nastavlja do današnjeg dana bez presude za mega zločine u Lovasu. Naravno, hrvatske vlasti se nisu niti oglasile, a kamoli izvršile nekakve pritiske glede ove farse. Ne moramo napominjati da u Hrvatskoj nitko nije osuđen za ove zločine.

Tako za srijemsko selo Lovas ni 32 godine nakon srbočetničke agresije i počinjenih stravičnih zločina u okupiranom selu 1991. godine nema pravde, reći će ogorčeni stanovnici Lovasa.

Naime, u napadu na Lovas sudjelovale su i postrojbe četničkih jedinica iz Srbije „Dušan Silni“ i „Beli Orlovi“, kako dokazuje i izvješće UN-a. To su bili srpski dragovoljci koje je organizira SNO – Srpska Narodna Obnova. Te postrojbe su počinile mnoge neljudske zločine po istočnoj i zapadnoj Slavoniji, a organizatori su bili šef nekadašnje stranke predsjednika Srbije Vučića i parlamentarni zastupnik Vojislav Šešelj, bivši ministar vanjskih poslova Vuk Drašković, a sve uz blagoslov, potporu i znanje Slobodana Miloševića, Ivice Dačića i vrha JNA – sve zločinac do zločinac i prava zločinačka hobotnica u ujedinjenog i pomahnitalog svetosavlja, komunizma i fašizma s kraja 20. stoljeća, sinkretizam nikada i nigdje viđen na djelu osim u Srbiji.

Stranku SNO su, kao četničku stranku, utemeljili 1989. značajne osobe srpske političke scene kao Vuk Drašković, Vojislav Šešelj, Mirko Jović i drugi. Najmorbidnije je da su svi oni bili su nekadašnji istaknuti članovi Saveza komunista Jugoslavije koji su zauzimali značajne pozicije u komunističkoj Jugoslaviji poput Šešelja na Sarajevskom sveučilištu ili Draškovića u kabinetu Mike Špiljka.

 Krvava berba grožđa: Trailer dokumentaraca o monstruoznom srpskom zločinu nad Hrvatima u Lovasu…VIDEO

VEZANE VIJESTI

VIDEO Jeli žestoka bitka za Nuštar zaboravljena bitka Domovinskog rata?… Nuštar nikad osvojen, nikad pokoren…Pročitajte potresno svjedočanstvo o paklu Nuštra.