(VIDEO) AKADEMIK PEČARIĆ U BUJICI: Predsjednički izbori će biti dvoboj Škore i Plenkovića!… MILANOVIĆ SVOJE ZLOČINCE ŠTITI, A MI NAŠE JUNAKE ZATVARAMO!…

 MILANOVIĆ SVOJE ZLOČINCE ŠTITI, A MI NAŠE JUNAKE ZATVARAMO!...

Predsjedničke izbore doživljavam kao dvoboj između Miroslava Škore i Andreja Plenkovića, jer su i Kolinda i Milanović Plenkovićevi igrači – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji akademik Josip Pećarić, uz napomenu da “svo troje dolaze sa Zrinjevca, a tamo su naučili kako slušati svjetske gazde, a ne bilo Hrvatskog naroda”…

To je ista ekipa iz Ministarstva vanjskih poslova – kaže akademik Pečarić i nastavlja: – Oni nisu kao Škoro i ništa u životu ne postižu sami. Dobro znaju tko vlada svijetom, koga treba slušati i kako će sigurno napredovati u životu. Oni sigurno neće biti proganjani kao ja i mnogi od nas, koji smo hrvatski nacionalisti u najboljem smislu te riječi. Ako pogledate što oni rade, a što rade Srbi, vidjet ćete da tu nema velike razlike!

GLAS ZA KOLINDU JE GLAS ZA MILANOVIĆA, ZATO JER GA NE MOŽE POBIJEDITI!

“Jedino Škoro govori o fašističkoj srpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku,” rekao je akademik Pečarić i argumentirao: ”Mi u Hrvatskoj stvarno imamo prave antifašiste, a to su hrvatski branitelji koji su pobijedili srpski fašizam! Baš tako je i Škoro rekao. Sada napokon imamo čovjeka koji govori i precizno definira da je agresija na Hrvatsku bila fašistička agresija i da su hravstki branitelji istinski antifašisti, a ovi koji sebe nazivaju antifašistima, zapravo su “crveni fašisti”. Churchill je svojedobno rekao da će se najveći fašisti u budućnosti zvati antifašisti. To su upravo oni koji se danas u Hrvatskoj pozivaju na navodni antifašizam, a sigurno su navijali da Milošević pobijedi devedesetih.”

Imamo vlast i oporbu koje su se zapravo ujedinile – smatra akademik i dodaje: – Imamo srpsko-hrvatsku koaliciju, a to govore i mnogi drugi… Ja namjerno kažem srpsko-hrvatsku, a ne hrvatsku-srpsku. jer zna se da je na čelu te koalicije ipak Pupovac! Svaka čast Srbima, oni su uspjeli u tome da hrvatska vlast i oporba sprovode velikosrpski ‘Memorandum 2’ SANU-a.”

Glas za Kolindu je glas za Plenkovića – rečeno je u emisiji, ali je iznijeta još jedna teza: – Glas za Kolindu je glas za Milanovića, zato jer ga ne može pobijediti!

Na izborima prije pet godina akademik Pečarić je podržavao Kolindu Grabar-Kitarović, ali ga je razočarala zbog ograđivanja od pozdrava ‘ZDS’ i dovođenja Vučića u Zagreb. Akademik smatra da je to učinila pod snažnim pritiskom izvana: – Kolinda je Vučića dovela baš u trenutku kada je Srbija u New Yorku napravila veliku antihrvatsku izložbu o Jasenovcu. Ona nije dobila pritisak izvana. To je blago rečeno, to joj tepate… Ona je dobila naređenje koje mora izvršiti i dovela je Vučića u Hrvatsku! I danas govori da bi ga opet pozvala!

AKADEMIK PEČARIĆ PODRŽAVA ŠKORU!

Akademik Josip Pečarić zahvalio se u Bujici predsjednici što je i njega nazvala “marginalcem”: – Iako se ne osjećam marginalcem, ja sam se zahvalio kada je ona to rekla. Bez obzira što je bila u Trilaterali, ona je tu i tamo pokazivala neke mrvice suverenističke politike i nadao sam se da ćemo je ipak uspjeti dobiti na našu stranu. No, kada mi je zamjerila što smo peticijom branili Thompsona i ‘ZDS’ i kada je to nazvala “provokacijom”, sve je postalo jasno. Od tada je počeo napad na mene, moju obitelj i moj rad.

Jedan od najcjenjenijih hrvatskih akademika sada podržava dr. Miroslava Škoru: – Normalno da ću podržavati čovjeka kao što je Škoro! Sve što sam postigao iz matematike kao znanstvenik, postigao sam svojim talentom. Škoro je također sve u svom životu postigao svojim talentom. On je doktor znanosti i to je njemu jedna od puno stvari u kojima je također bio uspješan, a meni je to prevažno. Imate Kolindu Grabar-Kitarović koja pokušava doktorirati i to kao predsjednica! To je sramotno. A da ne spominjem kod kojega druga i na kojem fakultetu…

Akademik nije ostao dužan niti jugoslavenskoj ljevici, pa je Titove komuniste optužio za prodaju njegove rodne Boke Kotorske Crnoj Gori: – Boku je Crnogorcima prodala Komunistička partija!

 MILANOVIĆ SVOJE ZLOČINCE ŠTITI, A MI NAŠE JUNAKE ZATVARAMO!

“Pohvalio” je Zorana Milanovića zbog ‘Lexa Perković’: – Milanović se boro za svoje zločince, a mi svoje generale šaljemo u zatvor. Nemojte misliti da je on lošiji od nas, on je bolji za svoje! On se bori za njih, za udbaške zločince… A mi svoje heroje, junake kakve svijet nikada nije vidio, koji su stvorili državu, unatoč protivljenju najvećih svjetskih moćnika, mi njih zatvaramo, zato što oni koji su podržavali fašističku agresiju na Hrvatsku to traže od tzv. hrvatskih vlasti.

Akademik Pečarić je u svjetskih Top 10 matematičara, ima najviše objavljenih znanstvenih radova od svih naših akademika, no politika mu je strast i zbog publicistike ima velikih problema. Angažiran je na Matematičkom institutu moskovskog sveučilišta RUDN, ali ne i u Hrvatskoj: – Istina je da mi se cijeli život zatvorio u krug. Moj tata je bio u zatvoru za vrijeme komunizma. Majku su mi ucjenjivali da će joj dati posao, ako se odrekne oca, a trebalo je nas troje prehraniti… Nije ga se odrekla i godinu dana morali smo živjeti bez ikakvih primanja. Danas je i moja kćerka izgubila posao zbog mene, a njezin odvjetnik Hodak je rekao da se to ne bi dogodilo da se odrekla oca… Na Filozofskom fakultetu za nju nema mjesta.

Jedan od razloga zbog kojeg je kćerka akademika Pečarića izgubila posao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, bilo je njegovo otvoreno protivljenje primanju Ive Goldsteina u HAZU: – Bila bi strašna sramota da je Ivo Goldstein postao akademik! Jedan poznati povjesničar tada mi je rekao da sam spasio Akademiju, jer da smo primili Goldsteina, postali bi ‘Akademija redikula’.

Akademik Pečarić osudio je u emisiji napade na riječkog vjeroučitelja Marina Miletića. Drago mu je što je popularni vjeroučitelj podržao nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, što su u Rijeci zabilježile kamere Bujice: – Učiteljsko zanimanje u Južnoj Koreji je najcjenjenije zanimanje. Mnogi sa znanstvenih fakulteta tamo prelaze na učiteljske fakultete. Južna Koreja cvijeta zato što djecu uče najbolji. No, nas ne zanima južnokorejski model, mi smo bliži Sjevernoj Koreji.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Autor / Mateja Jozelić-Tv Bujica

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**