Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Ako bude osuđen i mi ćemo Kajkiću nositi kolače!…

Ako Bandić bude osuđen i ako će završiti u zatvoru ja ću mu nositi kolače ili što je već dopušteno – izjavila je ovih dana predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, još jednom podsjetivši da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno…

Pa, ako je to tako, onda ako danas-sutra zatvore nažalost suspendiranog hrvatskog policajca Nikolu Kajkića,  koji je relativno dugo, profesionalno i ozbiljno radio na rasvjetljavanju srpskih zločina, poglavito na Ovčari, onda ni nama, hrvatskih braniteljima i stradalnicima, koji smo itekako zainteresirani za otkrivanje ovog strašnog zločina iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ne preostaje drugo nego da ovom čovjeku poručimo: Kajkiću, ne brini i mi ćemo tebi nositi kolače!

Naime, otkako je suspendiran, ovaj hrvatski policajac već se nekoliko puta obratio hrvatskoj javnosti, iznio je niz dokaza, otkrio i tko su počinitelji zločina na Ovčari, ali nakon svakog njegova obraćanja uslijedila je još jača, još žešća „paljba“ po njemu i njegovoj obitelji.

Ne, gospodo i drugovi, Kajkić nije i ne može biti „ratni zločinac“, a osobito ne zbog toga što se neprestano i kao profesionalac zalaže da se otkriju oni koji su u vrijeme rata činili najstrašnija zla.

Umjesto da su ga nagradili i pohvalili oni su ga bacili „na ulicu“!

Sada se mora braniti i od srpskih optužbi da je u Srbiji navodno „organizirao špijunsku mrežu“. Čak su u ovu glupost upetljali i jednog od najboljih nogometaša svijeta Luku Modrića. Pa, zašto baš njega? Vjerojatno iz razloga da ne bi po svijetu pričao o velikosrpskoj agresiji i svemu onome što je u djetinjstvu doživio od strane četnika.

Ista je stvar i s optužbama s kojima se susreće Nikola Kajkić. Srbi su velemajstori u podmetanjima. Sjetimo se samo kako neprestano optužuju Hrvate za zločine u Jasenovcu, nazivaju ih koljačima i ustašama, govore bez ijednog dokaza o 700 tisuća žrtava… E, da ne bi razni kajkići i dalje „rovarili“ po teškim srpskim i inim ratnim zločinima najjednostavnije ih je proglasiti – „špijunima“, „kriminalcima“ i „zlotvorima“.

No, na  to ipak ostaje otvoreno pitanje:  zašto na sve ono što smo dosad čuli od Kajkića šute prije svega hrvatske braniteljske udruge, (svaka čast iznimkama), zašto se ne javlja  recimo Hrvatski generalski zbor, a zašto ne i obitelji poginulih i nestalih?

Čak šuti i policija i Uskok i DORH.

Kajkić kao suspendirani hrvatski policajac (i predsjednik Nacionalnog sindikata policije), također javno kaže da se u Hrvatskoj ne osjeća sigurnim, da čak brine i o tome da se nešto ne dogodi i njegovoj obitelji!(sic!)

-(VIDEO)Nikola Kajkić: Srpske službe nudile su mi veliki novac za informacije iz Hrvatske!…Sve hrvatske institucije i SOA sve znaju , ali nitko nije reagirao!…

To su teške optužbe.

Netko bi na to trebao reagirati. Jer ako se on kao policajac ne osjeća sigurnim, što je s ostalim  hrvatskim i inim građanima, osobito onima koji bi eventualno željeli surađivati oko slučaja nestalih osoba?

Srbi tvrde da su podnijeli kaznene prijave protiv Kajkića i Dražena Letića jer su prenosili informacije „usmjerene na ugrožavanje nacionalne sigurnosti Srbije, međunarodnih političkih i ekonomskih interesa zemlje“.

Ma, nemoj!

Pa, Srbi neprestano „ugrožavaju nacionalnu sigurnost Hrvatske“ i dosad nismo čuli ni čitali da je Hrvatska zbog toga nekoga optužila.

Srbi, kao agresori, ne žele da se sazna istina o njihovim zločinima na Ovčari! (Slii drugdje!).

Kako je prošao Kajkić, tako će prema svemu sudeći proći i svi drugi koji će željeti oko toga ozbiljno istraživati. Naime, da se htjelo, da je bilo političke volje, Ovčara je već odavno trebala biti završena priča.

Nekome je očito i u Hrvatskoj stalo da se ne sazna što se uistinu tamo događalo u studenome 1991. i tko je kriv za smrt tako velikog broja nevinih osoba!

Uz to, stječe se dojam da je ovaj suspendirani policajac i vrhunski profesionalac nažalost  tek samo jedan od – glinenih golubova, koji su „krivi što su živi“.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Najnovije

Bomba iz NATO-a, Stoltenberg uputio apel, mijenjaju se pravila igre: Došlo je vrijeme, Ukrajinci gađajte ciljeve u Rusiji!

Foto:Platforma X   Stoltenberg je to rekao u intervjuu Economistu, nakon što se već dulje vrijeme raspravlja o tome, a Velika Britanija prije mjesec dana Kijevu...

Kažu da je on stvorio Tuđmana, a ne obrnuto: Poruka velikog domoljuba prije nego što je umro

Gojko Šušak u hrvatskoj će povijesti zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih domoljuba, ratni ministar obrane Republike Hrvatske od 1991. do svoje smrti 1998....

Njegova su se proročanstva ostvarila: Gaddafi je odavno raskrinkao uvrnute vrijednosti Zapada i UN-a

Foto:Wikipedia   Libijski vladar Muammar al-Gaddafi Europi je predvidio upravo ono što se odavno dogodilo. Gaddafi je davno predvidio val useljavanja iz Afrike i sveti rat na...

Vučić uvređen i iznenađen!

Foto:N1   Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je izglasavanje rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije...

Zašto Hrvati gaze po svojim stratištima?!

Foto:Katolički tjednik   Većina (srednje)europskih država ima muzeje posvećene žrtvama komunističkih zločina. Pa, ipak, kada je Stjepan Bartulica promovirao ideju o osnivanju takvog muzeja u Hrvatskoj,...