VIDEO: Aktivisti iz “Slobodne Hrvatske” jajima gađali Ministarstvo zdravstva…jedan je uhićen…Kujundžića će dočekati kajgana građanskog gnjeva…

Tu opravdanja nema, kao što se želi opravdati ministar Kujundžić, koji je i sam liječnik , ali mu je milije primati nekoliko naknada za svoj rad u Saboru i u bolnici...

KAJGANA OD JAJA ZA NESPOSOBNOG MINISTRA

Iz stranke “Slobodna Hrvatska” priopćeno je u utorak navečer da je priveden supredsjednik te stranke Kristijana Roginu nakon što je sajoš dvije aktivistice gađao jajima Ministarstvo zdravstva. Iz policije su  rekli da se provodi kriminalstičko istraživanje “glede događaja ispred Ministarstva na Kseveru” i da će javnost biti pravodobno obaviještena o detaljima…

U znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstevni sustav i traži ostavku ministra, na ulazna vrata Ministarstva zdravstva jaja je bacio Ivan Pokupec, koji se novinarima predstavio kao građanin i žrtva hrvatskog zdravstvenog sustava, “koja svaki mjesec odvaja 15 posto svoje plaće da se ovakve stvari ne bi događale”.

Rekao je da je cilj prosvjeda “da se ljudi osvijeste, da ih ne treba biti strah, da se ovakve stvari ne smiju događati i da je krajnje vrijeme da odgovorni za to počnu snositi svoj dio odgovornosti”. Snimka bacanja jaja na ulazna vrata Ministarstva zdravstva objavljena je na Facebook stranici političke stranke Slobodna Hrvatska.

“Obavještavamo hrvatsku javnost da je nakon današnje akcije ispred zgrade Ministarstva zdravstva u kojoj su aktivisti stranke Slobodna Hrvatska jajima gađali ulaz spomenute zgrade, čime su izrazili svoje ogorčenje prema načinu na koji ministar zdravstva Milan Kujundžić vodi zdravstvenu politiku, policija je u Jastrebarskom privela supredsjednika Slobodne Hrvatske Damira – Kristijana Roginu. To se dogodilo u večernjim satima.

Zatim je prebačen u Zagreb u 5. policijsku postaju u Bauerovoj ulici. Nije nam poznato radi li se o obavijesnom razgovoru ili pritvoru,” stoji u priopćenju Slobodne Hrvatske.

“Policija provodi kriminalističku istragu glede događaja ispred Ministarstva na Ksaveru. O mjerama i radnjama trenutačno ne možemo govoriti, javnost će biti pravodobno obaviještena,” rečeno je Hini u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke.

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu su pomoć prvo pružili nazočni građani sve dok stigao tim Hitne medicinske pomoći bez adekvatne opreme i liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vrijeme je u Jastrebarskom umro muškarac.

Ovaj dva nemila događaja sa smrtnim ishodom u samo sat vremena su pokazatelj trulosti zdravstvenog sustava koji je jako loše riješen, posebice u ruralnim područjima cijele RH.

Tu opravdanja nema, kao što se želi opravdati ministar Kujundžić, koji je i sam liječnik , ali mu je milije primati nekoliko naknada za svoj rad u Saboru i u bolnici. Uostalom rekao je aktivist, koji je pritvoren nakon što je bacajući jaja u znak protesta na vrata ministarstva zdravstva stvorio kajganu, koja samo treba upozoriti odgovorne da je hrvatski narod osuđen na umiranja po cestama, zbog tog što u saboru radi previše liječnika , a mnogi liječnici zbog loših uvjeta i plaća su pobjegli vani, kao i jedan liječnik koji je spasio njegovog sina, rekao je.

G.S.