VIDEO!…BLEIBURG: Miro Bulj – Ovo mjesto vapi da se čuje krik naših žrtava…Ovdje je krvlju natopljena zemlja hrvatskog naroda

Doći i prisjetiti se žrtava koje su zločinci ubili bez suđenja, a svaki ovaj pedalj zaliven je hrvatskom krvlju i hrvatskim kostima. Ovdje bi trebali doći svi i pokloniti se žrtvama, a poglavito oni koji upravljaju državom...

Mirom Bulj je komentirao program ovogodišnje komemoracije na Bleiburgu…

Bulj je istaknuo kako je izrazito važno odati počast žrtvama Križnog puta. Ipak, dio političkog vrha, barem onog najjačeg, nije prisustvovao, rekao je za direktno Miro Bulj.

Doći i prisjetiti se žrtava koje su zločinci ubili bez suđenja, a svaki ovaj pedalj zaliven je hrvatskom krvlju i hrvatskim kostima. Ovdje bi trebali doći svi i pokloniti se žrtvama, a poglavito oni koji upravljaju državom. Zbog toga sam razočaran. Vidim da nisu došli oni koji su se trebali pokloniti i to je tužno”, kaže Bulj.Njima je izgleda važnije pokloniti se Weberu, Tajaniju, Merkelici nego biti ovdje na komemoraciji.

Na komemoraciji su pojačane policijske mjere. Vjerojatno u strahu od incidenata policija je preventivno postavila veći broj službenika.

Nije mi jasno zbog čega su tolike policijske službe. Ovdje je mir, nitko nije došao raditi probleme,rekao je zastupnik Mosta.

Postoji vjerojatnost da se od sljedeće godine komemoracija premjesti u Udbinu. Što bi to značilo za hrvatski narod?

“Ovdje je krvlju natopljena zemlja hrvatskog naroda i mislim da je dostojanstveno da se svake godine ovdje odaje počast žrtvama. Naravno da treba poštivati i tuđe ideje i pronaći najbolje rješenje. U svakom slučaju treba se pokloniti, jer ovo ovdje mjesto vapi da se čuje krik naših žrtava.

S današnje komemoracije izostao je najviši državni politički vrh. Nije se pojavio ni premijer, niti predsjednik Sabora. 

“Danas je draže Andreju Plenkoviću i ostalima pokloniti se Angeli Merkel, Weberu, Antoniju Tajaniju,  Aleksandru Vučiću, njihovim ‘euro-partnerima’ u istoj stranci, nego doći ovdje i pokloniti se žrtvama. Vjerujem da će se ovo jednog dana promijeniti i da ćemo se svi zajedno pokloniti žrtvama”, zaključio je Bulj.