(VIDEO) “BOJNA ČAVOGLAVE” U BETLEHEMU: Tamo ZDS nije zabranjen!

Najpoznatija hrvatska budnica iz obrambenog Domovinskog rata, pjesma Marka Perkovića Thompsona “Bojna Čavoglave” sluša se i u Betlehemu. No, tamo nema odluke koju je nametnula vlada Andreja Plenkovića, po kojoj za poklič “Za dom spremni”, koji se čuje na početku pjesme, možete dobiti kaznu do 4 tisuće eura, piše Narod.hr

Snimku čitatelja portala Narod.hr iz Betlehema možete pogledati ovdje:

Ova pjesma je prvi puta emitirana 31. prosinca 1991. u eteru Hrvatskog radija Split. Pjesmu je snimio tada dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik, a danas najslušaniji pjevač domoljubnih i rodoljubnih pjesama u Hrvatskoj Marko Perković Thompson.

Bojna Čavoglave je pjesma koja je tijekom rata motivirala, hrabrila i povezivala sve domoljube i branitelje u obrani od Velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Podsjetimo, tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dio oporbe je upozorio na uvođenje represije na zahtjev koalicijskog partnera SDSS-a. Hasanbegović, Pavličkek, Raspudić, pa čak i Bauk su kritizirali novi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ne mogu se oteti dojmu da se ovaj zakon donosi pod pritiskom koalicijskog partnera SDSS-a, a uoči komemoracije u Jasenovcu u nedjelju”, istaknuo je Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti).

Sličnog je stava bio i Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret) istaknuvši da je Plenkovićeva vlada izašla u susret SDSS-u kako bi se uvele drakonske kazne za pozdrav “Za dom spremni”.

Prema ovom zakonu najteži prekršaji, među kojima su isticanje simbola i pozdrava čiji sadržaj izražava ili potiče mržnju kao i širenje lažnih vijesti, kažnjavat će se od 700 do 4000 eura.