VIDEO Branitelji Petrinje najavili kaznenu prijavu DORH-u protiv Pupovca: Tražit će nadoknadu materijalne i nematerijalne štete u iznosu od 3 milijuna kuna

Inicijativa Branitelja Grada Petrinje u srijedu će DORH-u predati kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca...

Inicijativa Branitelja Grada Petrinje u srijedu će DORH-u predati kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca…

Petrinjski branitelji u srijedu će protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca podnijeti kaznenu prijavu u DORH-u. Naglašavaju da je Pupovac, nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju i Đevrskama, svojim medijskim istupima grubo povrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje, javlja dnevnik.hr.

Foto: Facebook, Inicijativa branitelja Grada Petrinje

To se odnosi na izjave u kojima je Milorad Pupovac Hrvatsku usporedio s NDH te kazao da je Hrvatska faktor nestabilnosti ”jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge”.

VIDEO Pupovac usporedio današnju neovisnu, demokratsku i slobodnu Hrvatsku s NDH i predskazao joj istu sudbinu i kraj…

Branitelji su u priopćenju istaknuli i da smatraju da je Državno odvjetništvo zbog tih izjava već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv Pupovca. ”Stoga predlažemo i tražimo da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv Milorada Pupovca pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu, a nama nadoknađena materijalna i nematerijalna šteta u iznosu od 3.000.000 kuna”, stoji u priopćenju Inicijative Branitelja Grada Petrinje.

Tužbu najavio i hrvatski branitelj te profesor

Podsjetimo, tužbu protiv Milorada Pupovca zbog ranije spomenutih izjava već je najavio i profesor kineziologije te hrvatski branitelj veteran Stjepan Sertić, o čemu je govorio za portal narod.hr. Od Pupovca će na Općinskom sudu u Vinkovcima tražiti 50.000 kuna zbog nanošenja duševne boli.

POSLUŠAJTE ŠTO SVE NA DRAMATIČAN NAČIN GOVORI PUPOVAC-ČAK JE PREDVIDIO I PROPAST HRVATSKE DRŽAVE- KRVAVO STEČENE U OBRANI OD VELIKOSRPSKOG I JNA AGRESORA…

Osudio i svećenike

“Ljudi sa svećeničkim habitima i s oltara nerijetko šalju poruke međuetničke netolerancije i političke poruke. To su sve elementi koji traju od 2014. godine na ovamo. Od kampanje za hrvatski Vukovar i razbijanja ćiriličnih ploča pa sve do danas”, dodao je.

Pupovac je u svom govoru usporedio današnju samostalnu, demokratsku i nezavisnu državu Hrvatsku s NDH i predskazao joj istu sudbinu i kraj, “ako se ovako nastavi”. Ustvrdio je da to izjavljuje potpuno svjesno i ozbiljno.

“S kime god sam u društvu komentirao pitali smo se je li to moguće u današnje vrijeme. Da takav čovjek, vrstan političar, sveučilišni profesor – jednostavno toliko pretjera. Na kraju je sve izvrijeđao. Od male djece do odraslih, nas veterane, sve nas je stavio u isti koš kao nekakve ustaše i sve najgore. Pretjerao-… Već sam danima uzrujan”, istaknuo je,prenosi narod.hr

G.S.