VIDEO – BUJICA! Roman Leljak pokazao partijski dokument: ”Leševe u Savu bacali su Titovi partizani i onda to pripisali ustašama!”

Pupovac bi volio da Hrvate opet vode u četveroredu prema Jasenovcu, kao što su to činili poslije rata – izjavio je Roman Leljak nakon javljanja Jurčevića...

IGOR VUKIĆ: – Hrvatski iseljenik Marko Franović nudi nagradu od 10 milijuna kuna onome tko opovrgne rezultate naših istraživanja o Jasenovcu!..

Bujica je na sučeljavanje s Vukićem i Leljakom pozvala povjesničare Tvrtka Jakovinu i Hrvoja Klasića, ako opovrgnu njihove tvrdnje i donesu dokumente, dobit će po 5 milijuna kuna!

Gosti Bujice na Z1 televiziji povodom komemoracije koju su u Jasenovcu organizirali Srpsko narodno vijeće, Savez antifašista i predstavnici još nekih manjinskih udruga, bili su istraživači Roman Leljak i Igor Vukić. Leljak je autor knjige i filma ‘Mit o Jasenovcu’, a Vukić je napisao knjigu ‘Radni logor Jasenovac’.

VUKIĆ: TO ŠTO RADI PUPOVAC JE POLITIZACIJA, A NE KOMEMORACIJA!

Igor Vukić prvo je prokomentirao govor Ognjena Krausa, ali i primjedbu voditelja kako izgleda da mu je netko drugi, možda čak i Pupovac napisao govor: – Izgleda da je bilo hladno, pa ga je to malo omelo u čitanju! Riječ je o još jednom oživljavanju mita o Jasenovcu. To je bila politizacija, a ne komemoracija! Da židovska zajednica zaista želi komemorirati žrtve iz Drugog svjetskog rata, postoje puno bolja mjesta od Jasenovca za to napraviti, poput nekadašnje sinagoge u Zagrebu i Zapadnog kolodvora preko kojeg je najveći dio židovse zajednice bio deportiran u Njemačku u logore…

Leljak se posebno osvrnuo na Krausove izjave da su na Bleiburgu i Križnom putu stradali ustaški vojnici, a ne civili: – Svi dobro znaju što smo pronašli u Hudoj jami. Tamo smo pronašli i dječje i ženske stvari… Svi oni koji govore da u Sloveniji leže samo hrvatski vojnici, mislim da im dokazi ipak govore drugačije i da je tamo ubijeno mnoštvo djevojaka, starica, djece… Grobovi ne lažu. Kada se otvore, oni kažu svu istinu. Progovorile su pletenice mladih djevojaka koje su umrle u Hudoj jami, a one nisu bili vojnici niti ustaše, nego mlade djevojke koje su bježale od komunističkih vlasti. Iz Hude jame iskopano je 50 posto tijela od ukupno 1.475 žrtava. Za svaku žrtvu imamo konkretne dokaze. Zato i mislim da je jedini način da napokon riješimo problem Jasenovca tako da iskopamo žrtve na tom području i onda ćemo vidjeti stvarni broj, ali i da su tamo pokopane i ustaške značke i mnogo toga što se sada prikriva. Probleme s komemoracijom Vlada će najbolje riješiti tako da što prije Jasenovac iskopa i pregleda, da jasno pokaže cijelome svijetu realnost.

LELJAK POKAZAO NOVE DOKUMENTE: 96-ero DJECE S KOZARE KOJA SU ZBRINUTA U BUGARSKOJ, ZAVRŠILO NA POPISU JASENOVAČKIH ŽRTAVA!

Uživo iz Velike Gorice u Bujicu se javio dr. Josip Jurčević. Profesor suvremene povijesti također je prokomentirao Pupovčevu komemoraciju u Jasenovcu: – Postoji kontinuitet manipulacije s žrtvama u najrazličitije svrhe, najčešće za postizanje određenih političkih učinaka. To je krajnje skandalozno i na taj način se negira i obezvrjeđuju žrtve. Jedan od razloga zašto Josip Broz Tito nikada nije otišao u Jasenovac je taj što je čak i on brzo prepoznao mit kojeg je napravila velikosrbijanska struktura.

Pupovac bi volio da Hrvate opet vode u četveroredu prema Jasenovcu, kao što su to činili poslije rata – izjavio je Roman Leljak nakon javljanja Jurčevića.

Poznati slovenski istraživač u banjalučkom arhivu pronašo je zapanjujući dokument i pokazao ga pred kamerama: – Svi znamo za mit koji govori o tome kako su ljude u Jasenovcu ubijali i bacali ih u Savu, pa ih zato ne možemo pronaći. A ja sam pronašao dokument partijske ćelije iz Bosanskog Broda, zapravo njihov izvještaj Okružnom komitetu u Banja Luci, od 19. lipnja 1945. godine. Sekretar ćelije, izvjesni drug Čičak govori o tome da je vrlo nepovoljno za njihov rad što je uz Savu pronađeno 120 leševa unakaženih sjekirama, koje narod prepoznaje i pokopava ih u svojim selima… Dalje u dokumentu se navodi da su svi ti ljudi likvidirani od strane “Narodnih sudova“. Znači, partizani su unakazili te ljude sjekirama, a onda je to komunistička historiografija pripisala ustašama! I to je njihov dokument, koji govori protiv njih samih.

Leljak zadnjih mjeseci radi na filmu o djeci s Kozare, koji bi trebao biti završen do rujna. Tijekom istraživanja za film pronašao je još jedan dokument koji ozbiljno kompromitira autentičnost popisa jasenovačkih žrtava: – Oko 1.200 djece s Kozare odvedeno je na zbrinjavanje u Bugarsku. Najviše njih je 1945. godine vraćeno, ali je 130 ipak ostalo u Bugarskoj jer su bili bolesni. Kada sam popis djece usporedio s popisom žrtava Jasenovca, utvrdio sam da se njih 96 nalazi na popisu ubijenih Spomen područja Jasenovac! Piše da su umrli od noža ustaša, a ostali su živi u Bugarskoj!

RASPISANA NAGRADA OD 10 MILIJUNA KUNA: DONESITE DOKAZE O JASENOVAČKOM MITU I DOBIT ĆETE NOVAC!

U emisiji je objavljen zapanjujući podatak: Vučićeva Vlada za film “Jasenovac – Auschwitz Balkana” izdvojit će 20 milijuna eura, a Leljak svoj film radi s 40.000 eura donacije naših iseljenika. Igor Vukić je to komentirao: – Nedavno je objavljeno da je Predrag Antonijević također s temom djece s Kozare dobio 2 i po’ milijuna eura od Filmskog centra Srbije za svoj film. Antonijević također traži i pomoć od Hrvatske, a kada uzmemo u obzir da je Beograd odbio Lordana Zafranovića, onda možete zamisliti koliko će sramotniji biti taj film! Inače, scenarij za film koji radi Emir Kusturica radi se po knjizi Gideona Greifa “Jasenovac – Auschwitz Balkana, ustaška imperija okrutnosti“ koja je promovirana na beogradskom sajmu knjiga. Greif stoji i iza izložbe o Jasenovcu u UN-u, a iako je stučnjak za Auschwitz, on pojma nema o Jasenovcu. Problem je što naša Vlada uopće nema adekvatan odgovor na takvu propagandu.

Prof. dr. sc. Matko Marušić: Milorad Pupovac održao je u Hrvatskom saboru govor o Hrvatskoj koji je pun poluistina, laži i konstrukcija koje nemaju veze s hrvatskom stvarnošću, ni povijesnom niti aktualnom

Vukić je na kraju emisije objavio astronomsku ponudu iz Australije: – Hrvatski iseljenik Marko Franović nudi nagradu od 10 milijuna kuna onome tko dokumentima i konkretnim materijalnim dokazima opovrgne rezultate naših istraživanja o Jasenovcu! Prije mjesec dana objavio je da daje milijun kuna, a kako se nitko u međuvremenu nije javio, sada je nagrada povećana na 10 milijuna.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Mateja Jozelić

Comments are closed.