VIDEO Buktinja u Splitu: Izgorjeli stanovi, petero ozlijeđenih, čule su se detonacije…

U Splitu u Papandopulovoj ulici zapalio se stan u stambenoj zgradi. Buktinja se počela širiti prema gore. Na teren su izašli vatrogasci i hitna pomoć. U jednom trenu iz stana su se čule detonacije...

Požar je buknuo na 5. katu te se proširio na šesti i zahvatio još nekoliko stanova…

Posljednje informacije

Kako se doznaje, u velikom požaru koji je jutros buknuo u Splitu lakše je ozlijeđena jedna žena na koju je palo staklo te četvorica vatrogasaca. Oni su se nagutali dima tijekom gašenja, donosi 24.sata.hr.

Požar je buknuo na 5. katu te se proširio na šesti i zahvatio još nekoliko stanova.


Velik požar zahvatio je u nedjelju ujutro zgradu u Papandopulovoj ulici u Splitu. Na snimkama koje nam je poslao čitatelj vidi se kako se vatra širi iz stana u kojem je požar započeo oko 9 sati. Požar je zahvatio najmanje još jedan stan, a gasi ga 20-ak vatrogasaca.

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-ak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te  Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila. Vatrogasci su po dolasku na požarište evakuirali zgradu.

Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija.foto: Dalmatinski portal

Prema prvim informacijama gašenje je otežano jer su stanovi smješteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce. U tijeku je gašenje. Vatrogasci su požar gasili i sa krova zgrade.

– Policija je ispred zgrade, dok su u zgradi jedino vatrogasci. Mi smo dolje s dovoljnim brojem ljudi ako bude potrebe za akcijom spašavanja – rekla je Ana Čepić iz splitske policije.

Još nije poznato ima li u požaru ozlijeđenih, iako su vatrogasci izveli jednu ženu iz zgrade.

D.K.