VIDEO Četiri osobe ranjene u pucnjavi u središtu Malmöa…

screenshot-twitter

Švedska policija priopćila je da nema razloga za paniku, nakon što je nekoliko ljudi pogođeno u ponedjeljak u Malmoeu iz vatrenog oružja, objavila je novinska agencija TT, a vodeći švedski dnevni list Aftonbladet citira svjedoka koji kaže da je oko 6:15 15 do 20 hitaca ispaljeno u centru grada. Sve se dogodilo neposredno pokraj policijske stanice, tako da je policija odmah bila na mjestu događaja…

“Okružili smo područje i vodimo razgovore i ispitivat ćemo one koji su ranjeni ako mogu i žele govoriti”, navodi TT Stephana Soderholma, glasnogovornika policije. Policija kaže kako su uzroci pucnjave za sad nepoznati, ali tvrde da pucnjava nije povezana s terorizmom.

Malmö je grad s najvećom imigrantskom populacijom u Švedskoj. Poslednjih godina su učesatala paljenja automobila i ulični neredi i nemiri, a naročito je bilo vatreno na proslavi nove godine 2017. kad su imigranti ispaljivali pirotehnička sredstva u građane.

Također, u prosincu prošle godine izbili su veliki prosvjedi u Malmou potaknuti odlukom Dolanda Trumpa da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela, a na prosvedima se pjevalo “pobit ćemo Židove”, pri čemu je nešto kasnije bačen molotovljev koktel na Sinagogu u Göteborgu.

A.K.