Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO ‘Cristiano, ja sam ta cura, dala sam ti burger u McDonaldsu…’ Ronaldo se onako ljudski rasplakao u studiju…

Imao sam 12 godina i nisam imao novca. Živio sam s drugim igračima svojih godina iz drugih dijelova Portugala. Bilo mi je jako teško bez obitelji. Sjećam se da je tamo bio McDonalds u kojem smo dobivali ostatke hamburgera koji nisu prodani. U njemu je radila jedna žena, zvala se Edna, i još dvije djevojke. Nadam se da će mi ljudi pomoći da ih pronađem, rekao je Cristiano Ronaldo prije nekoliko dana u jednom intervjuu za emisiju Good Morning Britain i dao se u potragu za djevojkama koje su mu donosile hamburgere…

Zamolio je pratitelje na društvenim mrežama da mu pomognu, a misija je djelomično ispunjena,donosi 24.sata.hr.VIDEO

Jedna od žena koje su dijelile Ronaldu hamburgere izašla je u javnost i rekla kako će rado prihvatiti njegov poziv za večeru. Njezino ime je Paula Leca.

– Pojavili bi se ispred restorana i kada bi ostalo nekoliko hamburgera, naš menadžer bi nam dao dopuštenje te bi ih njima dali. Jedan od njih bio je i Cristiano Ronaldo koji je sigurno bio najplašljiviji. Oni su dolazili skoro svaku večer – rekla je Paula za za radio Renascencu.

Bilo je to početkom 2000. godine kada je Portugalac igrao u omladinskom pogonu Sportinga iz Lisabona i sam je priznao nekoliko puta da je to bilo jako teško razdoblje za njega. Živio je u jako teškim uvjetima i to bez obitelji koja je ostala u Madeiri, njegovom rodnom mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO

– I dalje se smijem radi svega toga. Rekla sam sinu koji mi prvo nije vjerovao jer mu je bilo teško zamisliti da je njegova majka davala Ronaldu hamburgere. Moj muž već je znao za to jer je nekoliko puta dolazio po mene na posao i znao je viđati Cristiana – rekla je Paula.
Ronaldo je rekao da bi volio da radnice McDonaldsa dođu kod njega na večeru kako bi im se odužio, a Paula je poručila kako će rado prihvatiti poziv. 
– Prva stvar koju ću mu reći bit će hvala, a onda ćemo razgovarati i prisjetiti se prošlih vremena – kaže Paula Leca.

Druga žena koja je hranila Portugalca bila je Edna, no Paula kaže kako s njom više nije u kontaktu i ne zna gdje se ona nalazi.

Rasplakao se u intervjuu

Tu priču i mnoge druge Ronaldo je otkrio u emisiji Piersa Morgana gdje je pričao o svom životu i svemu što je prošao. Došao je na intervju misleći da će biti zabavno, a onda mu je potekla suza. Britanski voditelj mu je pokazao video u kojemu njegov pokojni otac s ponosom priča o njemu. Portugalac nije mogao zaustaviti suze kada je ugledao Josea Dinisa Aveira na ekranu.

U kratkom videu Jose govori o sinu i njegovim postignućima dok stoji na ulazu u kuću. Ronaldo je bez oca ostao kada je imao samo 20 godina. Umro je od zatajenja jetre koja je bila posljedica alkoholizma. Bilo je to 2005., a Dinis je imao 52 godine. Ronaldov otac je bio vojnik, a obolio je od PTSP-a nakon što je bio u ratovima u Mozambiku i Angoli.

foto: Twitter

– Nikada nisam vidio ovaj video. Nikada ga nisam vidio. Ne mogu vjerovati – rekao je Ronaldo kroz suze.

– Mislio sam da će intervju biti smiješan, nisam očekivao da ću plakati. Nikada nisam vidio ovaj video. Nemam pojma otkud vam… Moram ovo pokazati obitelji. Stvarno nisam puno poznavao svog oca. Bio je alkoholičar. Nisam s njim mogao razgovarati. Nismo imali niti jedan normalan razgovor. Bilo je teško – ispričao je Ronaldo.

Voditelj Piers Morgan ga je pitao zbog čega mu je najtužniji.

– Nije me vidio kada sam postao najbolji na svijetu, kada sam primao nagrade. Nije vidio što sam postigao. Čitava je obitelj to vidjela, majka, braća, čak i najstariji sin. Ali otac, on nije vidio ništa – rekao je.

Ponosni otac

Ronaldo je odrastao praktički samo s majkom. I danas, kada ima svoju vlastitu obitelj, nevjerojatno je povezan s njom. Dolores uživa brinući se za četvero unučadi, a najviše vremena provodi s najstarijim Ronaldovim sinom Cristianom Juniorom (9). Portugalac je otac još dvoje blizanaca – Eve Marije (2) i Matea (2), a najmlađu Alanu (1) je dobio u vezi s Georginom Rodriguez (25).

– Georgina mi je puno pomogla. Ona je majka moje djece, jako je volim. Ona mi je prijateljica. Puno razgovaramo. Otvorio sam joj svoje srce, a ona je meni otvorila svoje. Jednog dana ćemo se ja i Georgina sigurno vjenčati. To je i velika želja moje majke – otkrio je Ronaldo koji je u nedjelju pokazao da je u samo nekoliko godina postao pravi obiteljski čovjek. Poslijepodne je proveo s obitelji u prirodi. On i Georgina su najprije djecu odveli na druženje s konjima, a potom su se svi zajedno provozali biciklima. Cristiano je u sjedalici vozio Matea, dok je Georgina na svom biciklu gurala djevojčice.

U intervjuu je Ronaldo pričao i o optužbama za silovanje pod kojima se našao. Otkrio je da je bio toliko posramljen da je pred djecom mijenjao programe kada bi se pojavile vijesti o njemu.

– Teško je. Imaš djevojku, imaš obitelj, djecu. Kada se igraju s tvojom iskrenošću, teško je, jako teško. Jedan dan sam sjedio u dnevnoj sobi s djevojkom, gledali smo vijesti i krenuli su pričati o meni.  Čuo sam da djeca silaze s kata i promijenio sam program jer me bilo sram. Bilo me je sram. Promijenio sam program samo da Cristiano Ronaldo ne bi vidio da pričaju loše o njegovom ocu, da ga spominju u jako ružnom slučaju. Iskreno, osjećao sam se jako loše – zaključio je.

D.J.

Najnovije

Biblijska poruka 24.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isusova riječ kao sudište svijetu

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 12,44-50 Povika Isus: »Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; i tko vidi mene, vidi...

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...

COMECE: Objavljena zajednička deklaracija u kojoj se poziva na proširenje Europske unije

Foto:Pixabay   Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) održalo je od 17. do 19. travnja svoje redovito proljetno zasjedanje u Poljskoj, nakon čega su objavili zajedničku...

Raskol u Mostu: Bračni par Raspudić odlučio napustiti stranku!?

Foto:Raport.ba   Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je navodnim raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nine...

Vučemilović Daliji Orešković: Ne glumite moralnu vertikalu. Izgubili ste izbore!

Foto:Screenshot/HRT   “Ne treba  ništa prejudicirati. Meni se čini da je sam čin upuštanja u pregovore s HDZ-om predstavlja izdaju ne samo određenog biračkog tijela. Ovog...