(VIDEO) Daleke 1948. godine osnovano je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Perušić

Članovi HKUD-a željeli su biti nastavljači narodne tradicije i običaja koje su naslijedili od svojih predaka ponoseći se svojom Likom i Perušićem. U monografiji je deset tematskih poglavlja u kojima je osim presjeka rada Društva dano i bezbroj podataka i činjenici iz prošlosti...

HKUD-PERUŠIĆ

PERUŠIĆ – Daleke 1948. godine osnovano je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Perušić koje je proteklih desetljeća umnogome doprinijelo očuvanju narodnih običaja u tome dijelu Like.

Iz tiska je izašla monografija “Tradicijski život, kultura i običaju Ličkog Perušića”, čiji su autori Pavao Murgić braco i Blaž Žarak Baja. Nakladnik je HKUD. Preko Društva prenošeno je znanje i tradicija na mlade generacije, a Murgić je bio jedan od dionika njegovog utemeljenja. Murgić je bio učitelj u Perušiću, a bio je aktivan u svim životnim segmentima od politike do nogometa.

– Članovi HKUD-a nisu željeli biti samo zabavljači, što su puno puta izjavili i svojim radom dokazali.-napisao je Murgić u Proslovu monografije koja ima 146 stranica velikog formata i tiskana je u boji u OG grafici u Ogulinu.

Članovi HKUD-a željeli su biti nastavljači narodne tradicije i običaja koje su naslijedili od svojih predaka ponoseći se svojom Likom i Perušićem. U monografiji je deset tematskih poglavlja u kojima je osim presjeka rada Društva dano i bezbroj podataka i činjenici iz prošlosti, a posljednje poglavlje ima deset sjećanja članova HKUD-a.

H.H.