(VIDEO) DAN KOJI ĆE HRVATI DUGO PAMTI Prije točno šest godina Haški sud je donio oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču!

ISTINOM DO POBJEDE!

ISTINOM DO POBJEDE!

Tog jako napetog i važnog za cijelu Hrvatsku 16. studenog 2012. Haaški sud donio je oslobađajuću presudu prema kojoj su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni prema svim točkama nepravedne haške optužnice te odmah pušteni na slobodu.

Podsjetimo,  Žalbeno vijeće Haškog suda donijelo je oslobađajuće presude našim generalima nakon što je sud odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač nepravedno bili optuženi da su sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbu za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca, a sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti.

Oslobađajuća presuda je donesena nakon što je u travnju 2011., prvostupanjskom presudom general Gotovina osuđen na 24 godine, a general Markač na 18 godina zatvora, što je tada cijeli hrvatski narod bacilo u ogromnu tugu i neizvjesnost.

Hrvatski narod je bio uz njih uz molitve i proslave njihovih rođendana iako su bili nepravedno zatočeni i optuženi.

Pročitanim oslobađajućim presudama cijela je Hrvatska odahnula i onda je sve planulo u ogromno raspoloženje , jer je narod znao što znači ova oslobađajuća presuda kojom je napokon skinut lanac oko vrata, ponajprije svim hrvatskim braniteljima a onda cijelom hrvatskom narodu.

Bio je to dan ispremiješanih emocija ponosa i veselja, slavilo se na ulicama i trgovima diljem Hrvatske. Rijetko kojem Hrvatu i Hvatici taj dan nisu potekle suze ponosa, suze radosnice!

Hrvatske generale je na zagrebačkom aerodromu Pleso  dočekao tadašnji aktualni premijer Zoran Milanović, predsjednik Sabora Leko te mnogi drugi političari, suborci i pripadnici braniteljskih udruga, dok ih je na Trgu bana Jelačića dočekalo preko stotinu tisuća razdraganih Hrvata.

Generali su se vrlo kratko obratili svima koji su ih jedva čekali vidjeti na slobodi

“Sretni smo što smo s vama večaras svi zajedno. Ovo je naša zajednička pobjeda. Bila je ratna Oluja, a ovo je pravna Oluja. Stavili smo točku na ‘i’ Domovinskom ratu. Rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno, ovo je naša pobjeda”, poručio je okupljenom mnoštvu general Gotovina dok je Markač dodao: “Znao sam da nije bilo zločinačkog pothvata, da su hrvatska vojska i hrvatska policija časno oslobodile Hrvatsku. Oslobodili smo je bez ikakve mrlje”.“Naše će se vojne pobjede bez ikakve mrlje -na vojnim učilištima diljem svijeta izučavatii njima će učeći se osposobljavati neke vojske ”.

M.M.

Comments are closed.