VIDEO: DANSKI SUDAC PRIZNAO POGREŠKU PROTIV HRVATSKE ZBOG KOJE “NIJE SPAVAO” ‘Vidio sam situaciju 15 puta. Dosuditi to je bila pogreška’

Ovo suđenje nije samo jedna pogreška ili dvije, već je tu više od 10 nedosuđenih - čistih i jasno vidljivih u ovom videu...

Nakon utakmice između Hrvatske i Njemačke (22:21 pobjeda Njemačke) u drugom krugu SP-a u Njemačkoj i Danskoj ostali su veliki repovi sumnjivog suđenja, koji isključivo štete rukometu…

Nakon tijesnog poraza koji je izbacio Hrvatsku iz borbe za medalje i plasmana u polufinale Lino Červar je vrlo žestoko kritizirao sudački par Martin Gjeding – Mads Hansen, inače danski duo.

“Ovo je jedna pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet! Ovo nije prvi puta. Mi smo zaslužili pobjedu, ovo treba jasno reći, ne mogu suci amateri suditi ovakvu utakmicu…”, grmio je Červar.

Kratko su za danske medije sporne odluke komentirali i suci. Jedna od najspornijih situacija dogodila se pri vodstvu Njemačke 21:20 kada je Karačiću svirano probijanje, te lopta za Njemačku.
“Bila je to dvojbena situacija. Vidio sam situaciju 15 puta, dvojica igrača su išli jedan u drugoga.
Dosuditi prekršaj u napadu bila je pogreška”, rekao je za dansku televiziju Gjeding, koji je dodao kako se noć nakon susreta između Njemačke i Hrvatske baš i nije naspavao.
Mogao bi danski dvojac malo sjesti i pogledati OVAJ VIDEO kako su sumnjivim suđenjem pokrali Hrvatsku rukometnu reprezentaciju. I što nam sad preostaje? Žaliti se i ništa drugo se neće dogoditi! Danski će dvojac jahati i dalje bez obzira što su priznali svoje pogreške.
Ne samo što su sumnjivim suđenjem oštetili hrvatsku rukometnu reprezentaciju, već je ovaj dvojac eklatantan primjer kako se dovodi u sumnju suđenje i u rukometu i samim tim se radi velika šteta rukometu inače.

“Dobro smo, kada donesete lošu odluku to utječe na vas, ali morate se znati nositi s pritiskom”, dodao je Gjedingov partner Hansen.

Međutim, kad sudac Hansen kaže da su dobro i da se treba znati nositi sa sumnjivim suđenjem kako li je tek cijeloj Hrvatskoj reprezentaciji i svim njenim navijačima.

Ovakvo je suđenje jako sumnjivo i zadire u svere zabrinutosti da se kojim slučajem i tu ne događaju neke loše rabote kao što je to u nogometu za što su neki već bili osuđivani a neki visoki dužnosnici FIFE su u sudskoj proceduri. Svi dobro znademo da u rukometu samo jedna sudačka odluka preokeće sve u korist , ovaj put Njemačke rukometne reprezentacije kao domaćina SP u rukometu 2019. Ovo suđenje nije samo jedna pogreška ili dvije, već je tu više od 10 nedosuđenih – čistih i jasno vidljivih u ovom videu, nedvojbenih situacija u kojima je danski dvojac nemilice oštetio Hrvatsku. Tu se već može ozbiljno raspravljati i o “namjeri ili nekakvom dogovoru” da Njemačka mora proći!?.

COLOGNE, GERMANY - JANUARY 21: Patrick Wiencek of Germany and Fabian Wieder of Germany challenge Igor Karacic of Croatia during the 26th IHF Men's World Championship group 1 match between Croatia and Germany at Lanxess Arena on January 21, 2019 in Cologne, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)

 

D.J.

Comments are closed.