VIDEO Dramatično u Beogradu: Prosvjednici upali u zgradu RTS-a…Hodnike RTS-a izlijepili su trakama i polomili stakla

U jednom trenutku došlo je do naguravanja specijalaca i prosvjednika ispred zgrade...

 Prosvjednici su upali u subotu u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu zahtijevajući da dobiju prostor u programu, koju je kako navode, uzurpirao Vučićev režim.

Prosvjednici su poručili da su ušli u svoje vlasništvo i tražili da se predstavnika organizatora prosvjeda pusti u eter. Hodnike RTS-a izlijepili su trakama i polomili stakla.

Jedan od predstavnika je zamolio okupljene da odu jer policija ne želi koristiti silu. Prosvjednici nisu htjeli odustati i tražili su da ih glavni urednik pusti u program, prenose srpski mediji.

Pripadnici srpske policije su oko 21.40 ušli u zgradu RTS-a i počeli izvoditi ljude. Neki od njih su sjeli na pod među kojima je i čelnik pokreta Dveri Boško Obradović, ali je i on ubrzo izveden.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović panično se referirao na upad u RTS te je uspaničeno rekao je da policija bez prevelike upotrebe sile zaštitila one koji rade na RTS-u i da je poštujući zakon uspostavila javni red i mir u zgradi.

Stefanović je sav uspaničen poručio da će u svakom budućem slučaju, gdje netko bude smatrao da nasiljem može nešto uraditi, policija postupati i uspostaviti vladavinu prava i da neće dozvoliti nikome da nasiljem bilo što rješava, kao ni da ugrožava imovinu niti da prijeti novinarima ili bilo kom građaninu.

screenshot

U jednom trenutku došlo je do naguravanja specijalaca i prosvjednika ispred zgrade. Nakon što su izbačeni iz zgrade, prosvjednici su sjeli pred ulaz. Prosvjednici su ostali pred ulazom u zgradu RTS-a, a između njih i ulaza u zgradu RTS-a stajao je veliki kordon policije.

N1 je oko 23 sata javio kako prema posljednjim informacijama u zgradi RTS-a više nema nikoga. Među prosvjednicima su bili prisutni i Vuk Jeremić i bivši predsjednik Srbije, Boris Tadić.

“Ako je Aleksandar Vučić zakazao konferenciju za medije sutra u 12 sati, red je da mi budemo tamo”

Prosvjednici su se oko 23:50 sati razišli ispred RTS-a. Prije nego što su se razišli, okupljenima se okupio Boško Obradović, jedan od lidera Saveza za Srbiju. Najavio je dolazak prosvjednika ispred predsjedništava Srbije sutra u 12 sati za kada je Vučić najavio svoju pressicu.

M.M.

Comments are closed.