(VIDEO) EVO VAM IMENA I PREZIMENA KORUMPIRANIH I LOPOVA U OBNOVI OKO PETRINJE. Na potezu su institucije RH!

SVJEDOCI POSTOJE!...

Ivo Lončar, voditelj i urednik TV emisije „Plodovi zemlje“, imao je hrabrosti na vrijeme postavljati pitanja o kriminalu epskih razmjera koji se događao prilikom obnove kuća poslije Domovinskog rata…

U prilogu emisije “Plodovi zemlje” pod naslovom „Povratak u ponor“ 1998. godine, na primjer, govori se o tome kako se obnavljalo selo Strašnik. Nažalost, cjelokupna javnost je slikovito dobila uvid u njegove riječi i razmjer toga kriminala tek nakon razornog potresa koji je pogodio ovo selo i cijelu Banovinu…

Ako su DORH i MUP RH iskreno odlučili , kao i sve državne institucije na čelu sa Predsjednikom Milanovićem, Predsjednikom Vlade Plenkovićem raskrstiti sa kriminalom koji se događao u obnovi nakon obrambenog Domovinskog rata,( a događao se!) onda je potrebno odnekud početi. Da ne bi samo kružio internetom, kako su to naveli neki od medija, Braniteljski portal objavljuje video iz tog vremena u kojemu se jasno navode imena i nazivi firmi koje su sudjelovale u izgradnji ili obnovi ratom porušenih kuća oko Petrinje. U ovom slučaju je to selo Strašnik u blizini Petrinje u kojemu je nekad živjelo 97% Hrvata.

Javna je tajna da su mnogi lešinarili te se enormno bogatili tijekom obnove, ne samo na ovim područjima već i diljem Hrvatske. Stoga je samo potrebno zaviriti u neke od arhiva i sve se pronađe. Tako je i u ovom slučaju. Nema se tu što previše kalkulirati niti čekati da se slegne prašina već odlučno krenuti tragovima koji su u tim segmentima mnogima vidljivi i jako poznati.

Za početak, evo jednog takovog videa u kojemu se navode imena korumpiranih, kao i onih koji su krali materijal i tako se bogatili kradući državni novac.

Dokumenti moraju postojati na Odjelu za obnovu i razvitak na nivou SMŽ županije i u Ministarstvu obnove i razvitka, što je sasvim dovoljno za krenuti u pravom smjeru istrage. Ustvrdio je to 70% HRVI Stjepan Prašnjak, Predsjednik mjesnog odbora Strašnik…Svjedoci postoje, rekao je tada Prašnjak!

Na potezu su institucije RH!

Pogledajte video i uvjerite se sami-Video smo pronašli po bespućima Facebook-a

Braniteljski portal