VIDEO: F1- VETTEL PRVI PROŠAO CILJEM, ALI NIJE POBIJEDIO Nijemac oduševio reakcijom na kontroverznu odluku sudaca, njegov potez obišao svijet

VELIKA NAGRADA KANADE...

Lewis Hamilton (Mercedes) ostvario je 78. pobjedu u karijeri te sedmu na stazi Gilles Villeneuve u Montrealu, iako je ciljem prvi prošao Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju, ali je zbog kazne od pet sekundi na pobjedničkom postolju morao stajati ispod Britanca koji je ostvario već petu pobjedu u ovoj sezoni…

Odlučujući trenutak utrke dogodio se u 48. krugu, kad je Vettel završio na travi, a pri povratku na stazu zatvorio put Hamiltonu koji je s njim vodio borbu za vodeću poziciju. Suci su deset krugova vijećali, a onda odlučili kazniti Nijemca s pet sekundi dodatka na ukupno vrijeme. Znajući za Vettelovu kaznu Hamilton se lakoćom održao na zaostatku manjem od pet sekundi i na taj način osigurao treću uzastopnu pobjedu, a petu ukupno u ovoj sezoni.

Zanimljivo je kako je Vettel po završetku utrke svima želio dati do znanja što misli promijenivši kartone na kojima su bile ispisane završne pozicije. Ispred Hamiltonovog bolida stavio je karton s brojem 2. Jedinicu je premjestio na upražnjeno mjesto, donosi sportske.

Iza Vettela i Hamiltona treći je ciljem prošao Monegašanin Charles Leclerc u Ferrariju, dok je Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas završio utrku na četvrtom mjestu.

Hamilton nakon sedme od 21 utrke u kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1 ima 162 boda, 29 više od drugoplasiranog Bottasa. Treći je Vettel sa 100 bodova, a četvrti Max Verstappen (Red Bull) sa 88.

D.J.