VIDEO General i ratni zapovjednik Ante Gotovina: Ako je netko nešto za Hrvatsku domovinu dao, to ste vi, branitelji! Temelj domovine je domovinski rat, to zanijekati nitko ne može!…

Umirovljeni general je u govoru istaknuo važnost domovine, zajedništva i Boga...

Umirovljeni general i ratni zapovjednik Ante Gotovina održao je govor pred svojim suborcima na privatnom druženju branitelja u subotu u Pakoštanima, a snimka njegovog govora osvanula je na Facebooku…

Gotovina je u govoru istaknuo važnost domovine, zajedništva i Boga.

– Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama. Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana – govorio je Gotovina pa dodao:

– Mi imamo domovinu. Država može biti i ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna. Kritika je dobrodošla za ljude koji znaju slušati i takvu državu imamo, ali ono što je najvažnije za sve nas, one koji jesu i koji dolaze, imamo domovinu. Ako je netko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji.

“No ništa od toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti od početka, dana i do vijeka, do kraja svijeta je On” – poručio je Gotovina, praćen pljeskom okupljenih branitelja.

Ne može nitko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo. Ako je netko nešto za Hrvatsku domovinu dao, to ste vi, branitelji! Temelj domovine je domovinski rat, to zanijekati nitko ne može,  kazao je ratni zapovjednik general Ante Gotovina  Gotovina a njegov je kratak i jasan govor popraćen burnim pljeskom i pjesmom.

M.M.