(VIDEO) Glumac Jim Caviezel: ‘Svatko od nas mora nositi vlastiti križ… Postoji cijena za našu vjeru i slobodu’

Moramo živjeti sa Svetim Duhom kao vašim štitom i Kristom kao vašim mačem...

Jim Caviezel u svom posljednjem filmuPavao, Kristov apostol, koji je objavljen prošlog proljeća, glumi evanđelista Luku. U cilju promoviranja toga filma, otišao je na sastanak lidera FOCUS-a (na SLS konferenciju).

screenshot-HBO GO
Publika je bila oduševljena kad je vidjela Caviezela, do te mjere da se činilo da se nikada neće smiriti. Nježno je podigao prst i cijela je prostorija utihnula te je počeo svoj govor:
“Ime Savao (eng. Saul) znači Veliki. Ime Pavao (eng. Paul) znači Mali. Snimajući ovaj film naučio sam da ako promijenimo jedno malo slovo možemo postati veliki u Božjim očima. No, prvo moramo biti mali kako bi postali veliki. To je put svetih. To je put Svetoga i način na koji je Savao postao sv. Pavao.”

Slavni glumac osvrnuo se i na film “Pasija”:

“Kad sam bio na križu, naučio sam da je naše otkupljenje u Njegovoj patnji. Zapamtite da sluga nije veći od gospodara. Svatko od nas mora nositi vlastiti križ. Postoji cijena za našu vjeru i slobodu. Bio sam kažnjavan, bičevan, raspet, pogođen munjom, da, operacijom na otvorenom srcu – to se dogodi nakon pet i pol mjeseci hipotermije.”

“Svaki čovjek umire. No, nije svatko doista i živio. Ti, ti, ti-svi se moramo boriti za pravu slobodu i živjeti, prijatelji moji. Moramo živjeti sa Svetim Duhom kao vašim štitom i Kristom kao vašim mačem, možete se pridružiti svetom Mihaelu i svim anđelima u slanju Lucifera i svih njegovih pristaša ravno u pakao gdje i pripadaju!

HKM donosi nadahnuti govor Jim Caviezela u prijevodu p. Siniše Štambuka koji je preveo i dokumentarni film “Sotona i otac Amorth”:

 

Comments are closed.