Srijeda, 17. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) Hoće li Pupovac objasniti ove zastrašujuće riječi ‘To vam je brat’ – može li ga bratski HDZ prisiliti na to?

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac, koalicijski politički partner HDZ morao bi javnosti odgovoriti što je mislio izrečenim riječima usred hrvatskog Sabora. Jer ove riječi kriju u sebi nešto zastrašujuće i prijeteće. Na koga i što je mislio Milorad Pupovac: na dr. Šretera, na Stevinog ubijenog brata Josipa ili nekog trećeg? Mislio je na dr.Ivana Šretera…

“Ove riječi koje je Milorad Pupovac izgovorio u trenutku uzbuđenja, kada je izgubio svoju hinjenu ravnodušnost i sugestivnu snuždenost, te na trenutak pokazao svoje pravo lice, koje izazivaju veliku sumnju da Pupovac ponešto zna o likvidaciji dr. Šretera. Pupovac je došao u stanje uzbuđenosti zbog pitanja Steve Culeja, i tada počinio za njega neuobičajeni , ALI ZA HRVATSKU JAVNOST STRAVIČAN ISPAD REKAVŠI “TO VAM JE BRAT”.

Izrečeno više nego jasno sugerira malicioznost i određeni strah od teme o likvidaciji Dr. Šretera, koju je načeo HDZov zastupnik Culej.

Culej je rekao Pupovcu samo tri riječi: „A doktor Šreter?“.

Zastrašujuće riječi i odgovor Milorada Pupovca upućen na osobnoj razini Stevi Culeju šokirale su hrvatsku javnost i zahtijevaju objašnjenje samog Pupovca. Za koje ga je, uostalom, odmah dužan bio upitati HDZ-ov Jandroković, koji je ujedno i predsjednik hrvatskog sabora i navodni zagovaratelj domoljublja i istine.

Tko je  „brat“ Steve Culeja?

Pod jedan, svi znamo da je Stevo Culej imao pravog brata, heroja Domovinskog rata koji je doživio strašnu sudbinu u pokolju u Borovom selu. Taj brat se zove Josip Culej, masakriran je i ubijen s drugih 11 hrvatskih policajaca od strane srba u Borovu selu.Ubijeni i izmasakrirani Josip Culej, kao i ostali masakrirani policajci, bio je mladić, star 25 godina.

On je pravi, rođeni brat Steve Culeja.

„Skriveni u haustoru jedne kuće, on i prijatelj vidjeli su kako se dvadesetorica pobunjenika iživljavaju nad ranjenim Josipom Culejem. Dokrajčili su ga udarcem sjekirom u glavu. Godinama kasnije Culejev brat policajac bit će taj koji će podići tužbu protiv nekolicine Srba iz Borova Sela kako bi tražio pravdu za bratove ubojice.“, rekao je o ubojstvu Culejevog brata Robert Bosak, tada pripadnik PU Vinkovci.

Stevo Culej potvrđuje Bosakove riječi:„Moj brat, kao i većina mladića, nije ubijen u borbi, već je ranjen odvučen u dvorište kuće u središtu Borova Sela i tu su ga naoružani srbi ubili udaranjem tvrdim predmetom u glavu do neprepoznatljivosti. To je ratni zločin, jer ženevska konvencija štiti zarobljenike i ranjenike, a to u Borovu Selu nije poštovano. Zato počinitelji ne mogu biti abolirani i ja stalno tražim neka im se sudi bez obzira na aboliciju“.

To je sudbina rođenog brata Steve Culeja za koju sigurno zna i Milorad Pupovac.

Nadamo se da se riječi „To vam je brat“ nisu odnosile na Josipa Culeja, jer bi to bio skandal nad skandalima. No i kada je u pitanju likvidacija Dr. Šretera, stvari stoje isto.

Zato bi bilo dobro da se Pupovac javno izjasni i pojasni svoje sablažnjavajuće izrečene riječi ustrd hrvatskog Sabora. Nadajmo se da hoće, jer je Culej podnio prijavu, protiv bratsko-koalicijskog partnera sa HDZ-om, predsjednika SDSS Milorada Pupovca.

Pod broj dva,  mirotvorac i liječnik dr. Ivan Šreter koji mjesec kasnije od masakra u Borovom Selu, otet je na barikadama u blizini Pakraca i odveden na nepoznato mjesto, te tamo mučen i ubijen, likvidiran.

Sudbina slična Josipu Culeju.

Još jedan heroj i mučenik.

„Poznato je i to da ga Srbi ni jednog dana nisu koristili kao liječnika, već su ga od prvog dana uhićenja premlaćivali tako da su mu polomili obje ruke. Pupovac nikad nije imao potrebu ispričati mi se za ovakvu notornu prijevaru i sve laži koje je izrekaonavodno po povratku iz Pakraca. Eto, tako se i ta lažna nada nije ispunila i od tada sam u svim kontaktima bio još oprezniji“, piše o sudbini dr. Šretera u svojoj knjizi Slavko Degoricija.

Dakle, sudbina vrlo slična Josip Culeju: otet, zatočen, mučen, masakriran i ubijen samo zato jer je bio Hrvat, mirotvorac i protivnik velikosrpske agresije i rata.I hrvatski domoljub.

Ono što obojicu hrvatskih mučenika povezuje je da su Josip Culej i dr. Šreter, kao i Stevo Culej, bili od početka obrambenog Domovinskog rata na istoj strani borbe protiv nadirućeg Miloševićevog i srpskog fašizma i i agresije koja je počinjala nad hrvatskim narodom.

Ako je Pupovac, dakle, mislio na dr. Šretera kao “brata” od Culeja, a nismo sto posto sigurni – i to je jednako skandal prvog stupnja, jer se radi o osvjedočenom domoljubu i mučeniku ubijenom od Srba.

Tada su uslijedile zastrašujuće riječi Milorada Pupovca koje i zahtijevaju objašnjenje od samog Pupovca pred mjerodavnim hrvatskim institucijama:

“Njemu (tom bratu op.) ste najsličniji i po tome kako govorite i po tome što govorite. Meni niste, ni vi ni on.”

Ove riječi izazivaju istovremeno i čuđenje i strah, a prilično jasno upućuju na nepoznate detalje, motive i događanja. Pupovac po izrečenom zasigurno nešto zna.

To je značajna rečenica i detalj kada sazrije vrijeme da se cijeli “slučaj Šreter” konačno rasvijetli. Vjerojatno političari iz Šreterovog HDZ-a čekaju da “sazrije vrijeme”, bez obzira što je dr. Šreter njihov zaslužni član i prvi predsjednik te stranke u tada uzavrelom Pakracu. To ga je i koštalo života.

O perverznom odnosu političkih elita i perverznom sastavu Plenkovićeve Vlade zorno svjedoči scena koja slijedi i u kojoj Jandroković smiruje Culeja umjesto Pupovca!

Za vrijeme dok Jandroković viče na Culeja koji je postavio opravdano pitanje, Milorad Pupovac, ohrabren Jandrokovićem odobravanjem i riječima prelazi iz stanja jake uzrujanosti u stanje potpune smirenosti, a u zraku ostaje visjeti pitanje: tko je taj ‘brat’. Što Pupovac zna? Neka institucije napokon rade svoj posao.

Je li to ubijeni Josip Culej?

Je li to ubijeni dr. Šreter?

Ili netko treći?

Sve od ovoga je strašno, prestrašno. Riječi Milorada Pupovca nisu niti malo benigne. Izgovorene u hrvatskom Saboru, javno, a izazivaju i nedoumicu i jezu. Samim time zahtijevaju jezgrovito objašnjenje Milorada Pupovca mjerodavnim institucijama Republike Hrvatske.Je li to ubijeni dr. Šreter?

H.H.

Najnovije

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...

DIP: Stigli prvi podaci o izlaznosti, odaziv veći nego 2020. godine

Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je izlaznost do 11:30 u Hrvatskoj bila 24,18 posto. Podsjećamo, izlaznost na prošlim izborima 2020. godine bila je...

Emil Čić: Marksizam je ateističko oružje masonerije i sotone a njihove metode su se promijenile, ali ne i ciljevi uništenja Crkve

Foto:HAZUD.hr   Intelektualac Emil Čić od travnja 2011. je akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, Švicarska. Pročelnik  je za umjetnost HAZUD-a. Umjetnik je s...

Sin Bake Sliškovića vodit će deseterostrukog prvaka Rusije

Foto:Hercegovina.info   Vladimir Slišković (41), sin legendarnog mostarskog nogometaša i Hajdukove ikone Blaža Bake Sliškovića, vodit će moskovski Spartak do kraja sezone. Deseterostruki prvak Rusije (22...