VIDEO – HRT-ov “Dnevnik” završio je pjesmom “Moja Domovina”…Tada su “svi” bili DOMOLJUBI…

Na istom mjestu skupilo se čak 138 hrvatskih glazbenika...

MOJA DOMOVINA-HRVATSKA

Na današnji dan 1991. godine u Dnevniku HTV-a premijerno je emitirana pjesma “Moja Domovina”. Ostalo je povijest…

U to su vrijeme “svi” bili DOMOLJUBI.

Pjesmu „Moja domovina“ u Dnevniku HTV-a na današnji dan 1991. godine najavio je Branimir Dopuđa, inače poznat po odjavi Dnevnika legendarnim izrazom „Pozdrav svim hrvatskim braniteljima, ma gdje bili“.

Sredinom rujna 1991. godine na jednom mjestu okupilo se čak 138 hrvatskih glazbenika, spojenih u hrvatski Band aid. U vrijeme najgore agresije na Hrvatsku snimili su zajedno pravu pjesmu u pravo vrijeme: pjesmu Moja domovina. Bio je to njihov prvi pravi doprinos u obrani domovine: pjesmom su dizali moral onima kojima je to tada bilo najpotrebnije – hrvatskim braniteljima i svim prognanima i izbjeglima.

Iz tog razloga pjesma se često emitirala s hrvatskih radio postaja i televizijskih ekrana kroz cijeli Domovinski rat, a slušali su je hrvatski branitelji na svim položajima, te civilno stanovništvo u skloništima i progonstvu.

Pjesmu su skladali i tekst napisali Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, a priredio Nikša Bratoš.

Pjesma je do današnjih dana ostala sinonim domoljublja, naši je se sportaši često sjete na međunarodnim natjecanjima. U porazu i pobjedi ona je tu sa nama, Moja domovina.

H.H.

Comments are closed.