VIDEO! Hrvoje Burić ekskluzivno u Bujici: “Slučaj Škalamera je podvala srpske tajne službe BIA-e!“ Ovo je istina o Matku Škalameri!…

Sva sreća da postoji ta snimka, jer da je nema, Škalamera bi uz provokacije Pupovca i sve ostalo, osim 30 dana istražnog zatvora, još kasnije možda dobio dvije, tri godine zatvora – upozorava Burić...

Gostujući u Bujici na Z1 televiziji, predsjednik Nezavisne liste ‘Bura’, gradski i županijski vijećnik u Rijeci Hrvoje Burić otkrio je do sada nepoznate detalje vezane uz sukob na parkingu u Viškovu, koje bacaju potpuno novo svjetlo na slučaj Škalamera: – To je bila podvala! Sa sigurnošću mogu reći da je tu bilo igri s tajnim službama! Istražni zatvor za Matka Škalameru potenciran je Pupovčevim saborskim govorom, ali i još nekim stvarima…

“Matko Škalamera trebao je biti 30 dana zatvoren nepravedno, na temelju lažne kaznene prijave Milana Erakovića, koji uopće nije ni oštećenik. On je pravni savjetnik Srpskog narodnog vijeća u Rijeci. Podnio je prijavu, zanemarujući istinu pred sobom,“ izjavio je Burić, a u emisiji je otkriveno da je Dobrivoje Arsić, bivši podoficir JNA, prvo otišao u konzulat Srbije u Rijeci, kod Gorana Petrovića, bivšeg visokog dužnosnika srbijanske BIA-e. Petrović ga je uputio na Srpsko narodno vijeće i tako je došlo do kaznene prijave protiv Matka Škalamere. Usporedo s prijavom, Milorad Pupovac je u Hrvatskom saboru, zajedno s Borisom Miloševićem, novim predsjednikom SNV-a, napravio press konferenciju, na kojoj je svjesno lagao. Laži su proslijedili i stranim veleposlanstvima u Zagrebu, kao i svjetskim medijima. U sve je bila uključena i beogradska administracija.

PUPOVAC JE SVJESNO LAGAO?!

Pupovac je u kameru doslovce izjavio sljedeću laž: – 20. kolovoza u Viškovu, na parkiralištu ispred stambene zgrade, napadnut je Dobrivoje Arsić, star 70 godina, u raspravi gdje tko treba parkirati, da bi nakon toga ta rasprava prešla na “majku četničku i srpsku“! I nije stala na tome, nego je završila sa šakom u glavu i udarcem u prsa u predjelu srca, čovjeku koji je srčani bolesnik i koji je nakon toga završio u bolnici u predinfarktnom stanju!

“To su očite klevete prema Škalameri, da je on bandit, da je on to napravio namjerno s još nekim… To je klevetanje nevinog čovjeka,“ rezolutan je Hrvoje Burić, koji i osobno poznaje Matka Škalameru kao šasnog čovjeka i profesionalnog pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

“To se klevetanje, nažalost, prenijelo u Sabor. Pupovac je rekao da se Arsiću psovala majka četnička i srpska, što je laž! Hrvatska policija je izvela iz Armadinog autobusa Škalameru, kada se vraćao s gostovanja protiv Genta. Tako jednostrani pristup sve nas navodi da se zapitamo – što se to događa u Rijeci? Sve će to imati dugoročne političke posljedice,“ smatra Burić.

BURIĆ POTVRDIO: DOBRIVOJE ARSIĆ JE ČLAN HDZ-a!

Reći ću Pupovcu da je novac ono zbog čega on stoji uz Plenkovićevu Vladu i jedino ga novac zanima, da budemo na čisto – poručuje Hrvoje Burić i nastavlja: – To što se njemu dopuštaju političke provokacije, to je stvar HDZ-a i njihove Vlade. Oni naprosto ne žele raskinuti tu koaliciju i to će HDZ-ovi birači sigurno prepoznati i kazniti na izborima.

Burić je u Bujici potvrdio još jednu šokantnu informaciju. Dobrivoje Arsić, bivši podoficir JNA koji je 90-ih pobjegao iz Rijeke u Beograd i vratio se u Viškovo, danas je član HDZ-a: – Ja nemam izravan uvid u članstvo HDZ-a Viškova, ali ono što se zna – nitko iz HDZ-a Primorsko-goranske županije to nije demantirao. Znači, istina je – Arsić je član HDZ-a!

Hajci protiv Matka Škalamere pridružio se cijeli niz medija, uglavnom lijeve orijentacije, koji se sada pokušavaju izvući iz priče. Burić je u tom kontekstu posebno prozvao riječki Novi list.

“Zanimljivo bi bilo pogledati tko su suci i osobe u DORH-u, koje su nastavile priču započetu u srpskom konzulatu i prihvatile lažnu kaznenu prijavu SNV-a,“ rečeno je u Bujici.

EVO SADRŽAJA VIDEO SNIMKE IZ VIŠKOVA!

Burić je pregledao videosnimku incidenta na parkingu u Viškovu i u Bujici je prepričao njezin sadržaj: – Da, vidio sam video! Ta snimka je inače tajna, jer se koristi u kaznenom postupku. Vidio sam je igrom slučaja, istina se uvijek dozna. Taj video je sniman s jednog balkona i jasno se vidi da apsolutno nije bilo nikakvog kontakta između Škalamere i dotičnog Arsića, koji tvrdi da je napadnut. Čovjek je ušao u auto i sjeo u njega. Sa Škalamerom je bio jedan njegov prijatelj. Tu je bila i supruga navodnog oštećenika. Nakon što je pomaknuo auto da Škalamera može izaći, njegova se supruga čak zahvaljivala Škalameri što nije došlo do incidenta. Dala mu je ruku! Na snimci se čuje i razgovor – i nikakvih psovki po bilo kojoj osnovi, pa tako ni nacionalnoj nije bilo! Škalameri je učinjena ogromna nepravda…

Sva sreća da postoji ta snimka, jer da je nema, Škalamera bi uz provokacije Pupovca i sve ostalo, osim 30 dana istražnog zatvora, još kasnije možda dobio dvije, tri godine zatvora – upozorava Burić.

Hrvoje Burić se u Bujici posebno zahvalio Armadi na angažmanu oko Matka Škalamere: – Slava Armadi što su izašli na ulicu i dostojanstveno ispravili jednu ogromnu nepravdu u Rijeci, koja se dogodila Matku Škalameri.

OBERSNELOV ZAMJENIK PROTIV ARMADE!

Zamjenik SDP-ovog gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, Nikola Ivaniš iz PGS-a, čak je zatražio da se Armada i druge navijačke skupine ne smiju baviti politikom, čime se grad Rijeka institucionalno uključio u političku borbu i spočitava ponašanje poštenih i časnih navijača – upozorio je Burić, uz opasku voditelja da se slično navijačkim skupinama zabranjivalo jedino u komunizmu.

Na istoj pressici u Rijeci Ivaniš je napao nezavisnog predsjedničkog kandidata dr. Miroslava Škoru, koji je javno podržao Škalameru, a PGS, isto kao i SDP, podržava Zorana Milanovića…

Hrvoje Burić na izborima “sigurno neće podržati Milanovića“, ali ni Kolindu: – Sasvim sigurno je nećemo podržati. Kad bih pročitao sve što je obećala da će učiniti prije 5 godina i sada, kada se podvuće crta što sve nije učinila, posve je razvidno da prema njoj postoji opravdano nepovjerenje biračkog tijela.

ZAŠTO SE KOLINDA NIJE OGLASILA?

Burić je zamjerio aktualnoj predsjedici i što se nije oglasila o slučaju Škalamera: – Gdje god se nešto loše dogodi, nažalost, nemamo stava predsjednice. Smatram da je trebala zauzeti stav! Posve sigurno ona ima i određene obavještajne podatke, pa zna istinu… No, ona se nije obratila javnosti i nije htjela reći što se zaista dogodilo u Rijeci. Ona se ne želi javiti, jer se boji da joj se rejting ne poljulja. Kolinda je ipak iz tog kraja i valjda bi se trebala prvo zalagati za ljude iz svog kraja.

Hrvoje Burić u Bujici je ekskluzivno najavio da će na sljedećim lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika Rijeke. Govorio je i o Frljiću, pročelnici Veri Begić i aferi Galeb…

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Autor / Mateja Jozelić-Bujica

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**