Petak, 12. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Video intervju s Ivom Hrkać, udovicom Miljenka Hrkaća:

Foto:Braniteljskiportal.ba

 

„Netko je dobro prodao glavu pokojnog Miljenka Hrkaća u tadašnjoj Lištici“!?

Fra Mario Knezović je uradio intervju s udovicom pokojnog Miljenka Hrkaća, Ivom Hrkać ,sada Vukoja, nevino ubijenog Hrvata iz MZ Brig(bivši dio MZ Mokro) kod Širokog Brijega zbog optužbe da je podmetnuo eksploziv u kino u Beogradu, kada je smrtno stradala jedna osoba, dok ih je po izjavama tadašnje Službe državne sigurnosti bivše SFRJ ranjeno 88 od kojih je jedna ženska osoba ostala bez nogu, prenosi Braniteljskiportal.ba.

U ovom video intervjuu saznati ćete mnoge podatke, od kojih je većina decenijama bila prekrivena velom tajni, označena pod šifrom“Strogo povjerljivo“,no od svega je najzanimljivije to kako se ovi podaci ne otkrivaju ni dan danas premda je od istih događanja prošlo preko 56 godina, i unatoč tome što su nastupile tzv“demokratske promjene“ u hrvatskom narodu kada domoljubni i katolički puk s pravom očekuje otkrivanje svih tzv“istina“ kojima su nas bivše komunističke vlasti trovale preko 79 godina a u kojim „istinama“su život izgubile stotine tisuća nevino pobijenih Hrvata diljem zločinačke SFRJ a barem ih je još toliko pozatvarano u zloglasnim komunističkim kazamatima diljem te zločinačke države u kojima su mnogi ostavili svoje kosti ili su postali trajni invalidi, stigmatizirani i oni i članovi njihovih obitelji za sva vremena pa čak i danas kada pišem ovaj tekst 15.06.2024.godine.

Upoznavanje Ive Hrkać sa Miljenkom Hrkaćem

Iva Hrkać je na početku video intervjua rekla kako se s Miljenkom Hrkaćem upoznala na Veliku Gospu 15.08.1968.godine da bi se vjenčali dana 02.02.1969.godine.

Malo nakon njihova vjenčanja Miljenko je otišao u Njemačku gdje je radio kojih 3/tri mjeseca gdje je planirao povesti i nju, netom vjenčanu suprugu koja je bila trudna s njihovom kćerkom Miljenkom(Milom) Hrkać jer je u Njemačkoj planirao s njom nastaviti život.

Dok su čekali papire za odlazak u Njemačku Miljenko je na povratku kući bio uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo eksploziv u kino u Beogradu dana 20.10.1968.godine.

U odijelu koje je Miljenko kupio u stanovitog Kovačića u Njemačkoj koji je bio rodom iz Turčinovića Službe državne sigurnosti su pronašle zašivenu fotografiju Ante Pavelića za koju Miljenko Hrkać uopće nije znao a koja je ušivena u postavu nigdje nego u radnji tog Kovačića u Njemačkoj jer mu je žena bila šnajderica a koja fotografija je bila toj službi krunski dokaz kojim su mogli optužiti Miljenka Hrkaća za eksploziv u kinu“20 oktobar“ u Beogradu dok se prikazivao film Rififi u Panami .

Hapšenje Miljenka Hrkaća

Od kada je uhapšen 15.06.1969.godine Miljenko se nije vraćao kući, te je nakon istražnog zatvora u Mostaru prebačen u Sarajevo a potom za Beograd u kojemu je završio svoj ovozemaljski život dana 10.01.1978.godine kada je strijeljan u 4 sata ujutro.

Punih 9/devet godina trajalo je njegovo suđenje gdje ga je Vrhovni sud SFRJ 3/tri puta osudio na smrt, uz mnoštvo iskaza svjedoka, vještačenja, montiranih procesa, iznuđenog priznanja konačno donio presudu kojom se osuđuje na smrt tog 10.01.1978.godine.

Odlasci Ive Hrkać s njenom kćerkom Miljenkom(Milom)u posjet Miljenku u Beograd

Punih 9/devet godina koliko je trajalo suđenje Miljenku Hrkaću njegova supruga je svakog mjeseca odlazila njemu u posjetu u Beograd kamo je vodila i njihovu kćerku Miljenku(Milu)Hrkać koja je kroz sve te godine rasla do svoje devete godine života kada je on pogubljen,a ti posjeti nikada nisu bili duži od pola sata,dok je 6/šest naoružanih stražara bilo prisutno u tim posjetima.

Supruga Iva je upoznala Miljenkovog odvjetnika, branitelja po službenoj dužnosti Jovana Vukčevića, i sudskog vještaka pukovnika Jovu Popovića koji je njoj i njenoj pratnji, svekru Peri i djeverovima u više navrata izjavio kako to Miljenko nije napravio jer za to je potrebna stručna osoba a Miljenko to nije bio.Taj vještak je Ivi rekao jedanput kako je:“netko dobro prodao MIljenkovu glavu u Lištici“što je jako znakovito dok Iva nikada nije saznala tko bi to mogao biti.

Pogubljenje Miljenka Hrkaća u Beogradu

Dana 10.01.1978.godine Miljenko Hrkać je strijeljan u ranim jutarnjim satima u 4 sata o čemu su Iva i njena obitelj saznali pozivom Službe državne sigurnosti u Mostaru kamo je ona bila pozvana nakon što je on strijeljan a o čemu su svi komunistički mediji u to vrijeme podrobno izvještavali.

Ona je zatražila od SDS u Mostaru da joj vrate osobne stvari njenog supruga, a to je bilo njegovo vjenčano odijelo, vjenčani prsten te mnoge fotografije njihove kćerke Miljenke(Mile), koje mu je ona redovito donosila u Beograd kako je rasla njihova kćerka ,no ništa od toga joj nije bilo vraćeno do dana današnjega.

Uloga Stanka Čolaka u procesu protiv Miljenka Hrkaća

Jedne prigode Iva je u Beograd otputovala sa svojim najmlađim djeverom Stankom i pokojnim sadžijom Čokom iz Širokog Brijega koji se ponudio njih odvesti u posjetu Miljenku. Dok su oni bili u posjeti Čoka ih je čekao u svom automobilu kojeg je Stanko Čolak dokazani udbaški kadar rodom iz Širokog Brijega fotografirao i dostavio fotografije u SDS u tadašnjoj Lištici koji su odmah po povratku iz Beograda njega saslušali i pitali što je radio u Beogradu i gdje im je on rekao istinu kako je vozio Ivu i njenog djevera u posjetu Miljenku, iz čega proizlazi kako je Stanko Čolak iz Beograda dojavio u Lišticu njihov dolazak u Beograd. Iz toga proizlazi kako je on bio jako dobro upoznat s Miljenkovim slučajem, ali i iz razloga što je saslušavao Miljenkovog brata pokojnog Božu Hrkaća koji je također bio osumnjičen u slučaju Miljenka Hrkaća kao i svi oni koje je Miljenko spominjao u istrazi ,a sve su to bili susjedi i prijatelji s kojima se Miljenko družio u mladosti, a takvih je bilo dosta, od kojih su mnogi zatvoreni i po nekoliko mjeseci, neki čak i godinu, saslušavani i konačno pušteni na slobodu zbog nedostatka dokaza. Neki od zatvaranih svjedoka su još uvijek živi dok su neki umrli.

Kćerka Miljenka(Mila)Hrkać ošamarila Stanka Čolaka

Fra Mario je pitao Ivu je li joj poznato kako je njena kćerka Miljenka(Mila)ošamarila Stanka Čolaka na sahrani njegove majke u Širokom Brijegu u mjestu Dužice, u koji je došao skrivajući se preko Crne Gore, jer je jako dobro upoznat kako nije poželjan u Širokom Brijegu, osim strukturama vlasti koje i danas usko surađuju s njim u zapadnoj Hercegovini i imaju skrivene poslovne i druge interese.

Iva je odgovorila kako je upoznata s tim slučajem jer joj je o tome pričala upravo njena kćerka Miljenka(Mila), govoreći joj kako je bolje da ona to od nje sazna nego li od drugih ljudi.

Kad je bio trenutak davanja sućuti članovima obitelji Miljenka(Mila) je naišla pored njega i ošamarila ga govoreći mu:“Vi znate gdje ukopavate svoju mamu, a ja ne znam gdje je ukopan moj ćaća“!

U kakvoj je ozračju radila Iva Hrkać i problemi dok se školovala njena kćerka Miljenka(Mila)

Jedne prigode je Iva cjepala drva kod osnovne škole u kojoj je radila kao čistačica i jedna cjepanica je odletjela i udarila domara te škole koji je pobjesnio na nju i reko joj:“Što ne paziš što radiš ti si negativa ove države“nakon čega je ona njemu zaprijetila sjekirom da će ga udariti jer ona nije nikakva negativa ove države. To je čuo jedan drugi zaposlenik te škole i rekao mu da je se okane jer ona nema ništa s tim za što su optužili njenog supruga Miljenka.

Njena kćerka Miljenka(Mila) je također u školi trpjela provokacije i pritiske od profesora zbog situacije s njenim ocem ali je uvijek bila odlučna u namjeri braniti svog nevinog oca ,zbog čega je bila zakinuta u ocjenama i respektu u školi na čemu joj treba odati priznanje.

Hrvat Žarko Odak iz Ljubuškog je dao iskaz kako je eksploziv u kinu podmetnuo Nijemac Bernd Watzel

Po iskazu Žarka Odaka Predsjednika organizacije Ujedinjeni Hrvati Europe(UHE)bombu u Beogradu je za nekadašnjih 3.000 DEM postavio Nijemac Bern Watzel koji je bio oženjen Portugalkom nakon čega je emigrirao u Portugal gdje ga je bivša UDBA likvidirala, najvjerojatnije kako se ne bi nikada otkrila istina o nevino ubijenom Miljenku Hrkaću kojemu je cijelo suđenje i proces bio namontiran s ciljem diskreditiranje Hrvata i njihova stigmatizacija kao koljača, Ustaša i zlikovaca kojima se nikada ne smije vjerovati.

Znaci velikih pitanja nad ponašanjem fra Petra Krasića u procesu protiv Miljenka Hrkaća

Iva Hrkać je izjavila kako je njena pokojna majka platila misu za Miljenka na Kočerinu gdje je bio župnik bio fra Petar Krasić koji joj je rekao ti možeš platiti misu ali je neću objaviti. Misa je bila a on nije objavio ime Miljenka Hrkaća. Kada su nakon toga otišli u Beograd u posjetu Miljenku njegov odvjetnik im je rekao:“džaba vam je plaćati misu za Miljenka bit će s njim šta će biti“iz čega proizlazi kako je u Beograd Službama državne sigurnosti dojavio za tu misu fra Petar Krasić jer nitko drugi to nije mogao učiniti osim njega.

Isto tako Iva je rekla kako su dobili informacije kako je fra Petar Krasić boravio u stranim zemljama i kupio novce za pomoć Miljenku Hrkaću ali njena obitelj nikada nije dobila ni jedne tadašnje marke ni dolara od te pomoći. Zbog svega toga njena kćerka Miljenka(Mila) fra Petru Krasiću nije pružila ruku dok je bila jedne prigode u Masnoj luci.

Isto tako ona je spomenula i jednog pokojnog susjeda koji je u vrijeme zatvaranja Miljenka u Beogradu po Njemačkoj kupio novce za njegovu obranu ali ni od tih novaca njena obitelj nije dobila ništa.

Konačno kakav zaključak se može izvući iz ovog svjedočenja udovice Ive Hrkać, danas Vukoja?

Partizanski zlikovci su 7. veljače 1945.godine učinili nezapamćeni, monstruozni, i bestijalni zločin u Širokom Brijegu kada su pobili nevine franjevce u franjevačkom samostanu na Širokom Brijegu a za koje zločine još nitko nije odgovarao do dana današnjeg premda se znaju nalogodavci i egzekutori tog zločina.

Njihov zločin je i u tadašnje vrijeme izazvao ogromnu buru u cijelom svijetu pa čak i u samom Vatikanu, zbog čega su komunističke vlasti sve činile kako bi amortizirale i u začetku sasjekle svaku pomisao o tim zločinima.

Stoga su smislili pakleni plan kojim će optužiti jednog“podobnog Hrvata“odmah ispod franjevačkog samostana na Širokom Brijegu(kojih 400 do 500) metara zračne linije a ne nekog iz udaljenijih sela oko Širokog Brijega ,kako bi dokazali kako ustaško, zločinačko i Ustaško sjeme još uvijek klija u Širokom Brijegu oko franjevačkog samostana, mjesta njihovog monstruoznog zločina čime će poslati poruku urbi et orbi i uvjeriti i svijet i ljude u bivšoj SFRJ kako je onaj zločin u franjevačkom samostanu trebalo napraviti, pa čak i još gore, jer taj hrvatski narod oko te crkve je nepopravljiv i treba ga satrati u sjemenu što je bio narativ kojim su nas trovali preko 79 godina, sve do dana današnjega.

Odista ovaj video intervju treba poslušati do kraja jer će se mnogima koji do sada nisu progledali širom otvoriti oči premda su se one mnogim istinskim domoljubima, katolicima Hrvatima one davno otvorile.

VIDEO INTERVJU:

Najnovije

Svi smo mi klečavci – samo su neki 2 u 1 kmečavci i klečavci

General Željko Glasnović na svom facebook profilu prenio je objavu Anite Plazibat koju prenosimo u cijelosti: "Svi smo mi klečavci - samo su neki 2...

Program Rodnih studija vraćen na dodatno usklađivanje

Tema osnivanja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu - dobila je svoj nastavak. Prema tumačenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih riječ je o novom studiju...

Thompson će 8. kolovoza održati prvi samostalni koncert nakon dvije godine

Foto:Facebook   Stigla je važna vijest za sve obožavatelje Marka Perkovića Thompsona. Nakon pune dvije godine održat će samostalni koncert na stadionu Gospin dolac u Imotskom....

Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob DP-a i ljevice

Foto:HRT/Screenshot   Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob između DP-a i ljevice oko pitanja roda. Jesu li ugrožena prava molitelja na trgovima ili pak oni...

Split nazvao vrtić po partizanki koju su ubili Nijemci, DP-ovci šokirani

Foto:Facebook   Grad  Split odlučio je promijeniti ime vrtića na Marjanu. Dosadašnje ime Tamarin odlazi u povijest, a djeca će od jeseni pohađati Dječji vrtić Palmina,...